ГоловнаКонтактиПро насЯк купитиДоставка ВиробникиСтатті
Обладнання для вуличної торгівлі та фаст-фуду Холодильне обладнання Обладнання для торгового залу Теплове обладнання Електромеханічне обладнання Барне обладнання Посудомийне обладнання Нейтральне обладнання ( столи, мийки...) Лінія роздачі Кавомашини та кавомолки Холодильні та морозильні камери Пакувальне обладнання Професійне пральне обладнання Розпродаж торгового обладнання

Гастроемкости

гастроемкости

гастроемкости из нержавеючей стали

Горячая АКЦИЯ! 
-5-10%

На все обладнання торгових марок Unox, Fagor, Brema, Macap, RGVBeckers, Scaiola, Pasquini, GGF, Elframo, Sinmag, Robot Coupe

АКЦІЯ
-5-10%

На обладнання Polair

холодильні шафи Polair
морозильні шафи Polair

На обладнання COLD

холодильні вітрини COLD
холодильні шафи COLD
холодильні регали COLD

 8227 грн
1011 EUR
442 EUR
601 EUR
526 EUR
У зв'язку зі зміною цін на обладнання деякі ціни відрізняються від дійсності. Ціну уточнюйте у менеджера.

Гастроємності – універсальний посуд для професіоналів

Сучасну професійну кухню кафе, ресторану, фаст фуду, їдальні, супермаркету неможливо уявити без спеціального посуду – гастроємностей. Якісні, зручні і надійні гастроємності, дозволяють не тільки зберігати і транспортувати продукти харчування, але й готувати, робити випічку, а також представляти продукти покупцеві. Наявність гастроємностей значно раціоналізує роботу кухарів, оптимізує використання простору, а також відіграє важливу роль у створенні порядку і затишку на кухні.
Система гастроємностей виникла в Швейцарії і була прийнята на початку 1970-х років Британським інститутом стандартів. Коли йде мова про гастроємність, мається на увазі спеціальна ємність (контейнер, лоток) стандартного розміру, виготовлений із нержавіючої сталі або пластику (прозорого або кольорового), призначений для приготування, зберігання, перевезення та демонстрації харчових продуктів. Як позначення гастроємностей (GastroNorm) широко використовується скорочення GN. Система гастроємностей спочатку використовувалася як метод максимізації місткості печей або холодильників, шляхом використання контейнерів, які сумісні з розміром печі, так що немає незадіяних кутів. Це дає виробникам кухонного обладнання уніфіковану структуру розмірів з максимальною ефективністю використання площі.

Зараз система гастроємностей вийшла за межі початкової концепції і використовується, як система розмірів каструль для бен-марі, охолоджуваних столів, мікрохвильових печей, загалом, більшості найменувань кухонного обладнання, яке передбачає використання контейнерів для готування або зберігання продуктів.

Гастроємності можуть використовуватися для виконання різних функцій:
  • приготування їжі на підприємствах громадського харчування;
  • випічки (зазвичай використовуються контейнери висотою 2 см);
  • демонстрації продуктів на вітрині у магазинах;
  • зберігання продуктів харчування;
  • транспортування страв у кейтерінгу.
Розміри гастроємностей уніфіковані. В основу системи розмірів закладено формат GN 1/1: довжина гастроємності – 530 мм, ширина – 325 мм (зовнішній розмір). Від цих параметрів відштовхуються при визначенні інших розмірів: GN 2/1, GN 1/2, GN 2/4, GN 2/3, GN 1/3, GN 1/4, GN 2/8, GN 1/6, GN 1/9. Індекс позначає кількість частин, на які ділиться основний розмір. Внутрішня глибина може становити 20, 40, 65, 100, 150, 200 мм. Зазвичай, її пишуть у сантиметрах через риску після індексу. Наприклад, гастроємність, позначена GN 1/1-10, має розміри: 530х325х100 мм.

Виробники гастроємностей керуються європейськими стандартами якості. Контейнери повинні відповідати стандарту EN651-02, а також харчовому стандарту безпеки ЄЕС UE 89/109. Крім вимог технічного контролю, гастроємності повинні задовольняти потреби покупців, зокрема:

  • бути надійними, простими у експлутації, безпечними для харчових продуктів;
  • не потребувати спеціального догляду;
  • бути естетичними, не міняти зовнішній вигляд у ході використання;
  • мати довгий строк корисного використання.

Товщина матеріалу гастроємності може відрізнятись у різних виробників. Це питання потрібно уточнювати при покупці, орієнтуючись на температурний режим експлуатації даної ємності. Важливо пам'ятати, що найміцнішими є контейнери з цільної нержавійки із посиленням профілю кутів.

Гастроємності зазвичай класифікують і позначають наступним чином:

  • стандартні гастроємності з нержавійки (GN);
  • гастроємності з емальованим антипригарним покриттям (GNE);
  • гастроємності з нержавійки з ручками (з маленькими – GNO або великими – GNB);
  • перфоровані гастроємності з нержавійки (GNP / FF);
  • гастроємності із пластику (полікарбонату (GNK) або поліпропілену (GNS)).

Гастроємності із будь-якого матеріалу ідеально підходять для зберігання і швидкого заморожування продуктів. Поліпропіленові контейнери не можна використовувати для водяної бані. Повторне нагрівання в полікарбонатних і поліпропіленових гастроємностях можливе при максимальній температурі 135 оС, а для варіння вони взагалі непридатні. Гастроємності з антипригарним покриттям або виготовлені зі сталі можуть використовуватися тільки у деяких моделях мікрохвильових печей. Будь-які гастроємності ідеальні для транспортування у холоді, а от перевезення у теплі має обмеження: максимальна температура 135 оС для полікарбонатних контейнерів, і 100 оС – для поліпропіленових. Також гастроємності можна використовувати для демонстрації продуктів, але часто поліпропіленові ємності мають менш естетичний вигляд, ніж інші.

До гастроємності бажано придбати кришку. Це позбавить вас від необхідності накривати контейнер пакувальною плівкою для зберігання. Кришки для стандартних гастроємностей позначаються GD. Вони випускаються з ручкою у вигляді поглиблення в центрі. Кришки для гастроємностей з ручками мають позначення GDG.

Також, якщо ви збираєтеся використовувати гастроємності для парового варіння, потрібно придбати спеціальні перфоровані контейнери, з отворами або сітчастою структурою, через яку всередину проходить пар, а зайва рідина витікає назовні.

Гастроємності – це дійсно універсальний посуд, і його покупка принесе величезну користь і реальну економію на придбанні окремого посуду для приготування, зберігання і демонстрації страв.

В Україні можна придбати гастроємності від наступних виробників: Bilge (Туреччина), Ekber (Туреччина), Kapp (Туреччина), Monchini (Італія), INOXMACEL (Італія), Paderno (Італія), Ronda (Італія), Blanco (Німеччина), Winco (США), SUNNEX (Корея), Kocateq (Корея).
 
Розпродаж
торгового
обладнання
-10,15,20%


Ваш кошик пустий.

Електром'ясорубка промислова МІМ 300 Україна (380 В) Електром'ясорубка промислова МІМ 300 Україна (380 В) Ціна: 7280 грн
Стелаж прямий перфорований Стелаж прямий перфорований Ціна: 650 грн
Електрична плита ПЕ-4ш - Ч з жарочною шафою Електрична плита ПЕ-4ш - Ч з жарочною шафою Ціна: 5873 грн
Кондитерська конвекційна піч Unox XF 023 Anna Кондитерська конвекційна піч Unox XF 023 Anna Ціна: 503 EUR
Установка для виробництва солодкої вати УСВ 1 Установка для виробництва солодкої вати УСВ 1 Ціна: 4836 грн
Шафа холодильна Polair ШХ-1, 4 Шафа холодильна Polair ШХ-1, 4 Ціна: 14338 грн
Піч для піци Itpizza ML4 Піч для піци Itpizza ML4 Ціна: 828 EUR
Апарат для приготування поп-корну c підігрівом АПК-П -150 Апарат для приготування поп-корну c підігрівом АПК-П -150 Ціна: 4212 грн
Фронтальна посудомийна машина Apach AF500 DD Фронтальна посудомийна машина Apach AF500 DD Ціна: 1620 EUR
Холодильна вітрина Технохолод ПВХС -«Соната»-2,0 Холодильна вітрина Технохолод ПВХС -«Соната»-2,0 Ціна: 17670 грн