Каталог обладнання
Фільтри
Ціна, грн
Тип
Бренд
Показати: 55
Виробники продукції
Ми в соцмережах

Чавун

Фільтри
Знайдено: 55

Чавунний посуд: надійність і довговічність

Кухню будь-якого рестор ану або кафе неможливо уявити без наплитной посуду, від якості якого залежить смак і апетитний вигляд страви, що готується. Тому варто вибирати тільки професійний інвентар, серед якого лідируючі позиції займає чавунний посуд. Варто відзначити, що користуватися ним почали здавна, приблизно близько 4-6 століття до н. е., і процес вдосконалення відбувався протягом багатьох століть. Широке використання чавунного посуду пояснюється легкістю в застосуванні і догляді, а також його універсальністю. Підходить для приготування будь-яких овочевих, м'ясних, рибних і грибних страв, що вимагають тривалої теплової обробки, а також різних соусів, каш і супів. За рахунок рівномірного нагрівання стінок і розподілу тепла, безпеки використовуваного чавунного сплаву, їжа в чавунному посуді зберігає корисні речовини і неповторний смак.
 
Приготування їжі в чавунному посуді має ряд переваг:
  1. Завдяки особливому сплаву чавуну, такий посуд повільно нагрівається і остигає, при цьому рівномірно розподіляючи тепло. Такий метод обробки необхідний для деяких страв (плов, овочеве рагу, тушковане м'ясо і т. д.), Також не вимагає перемішування продуктів.
  2. Чавунний посуд прослужить довше будь-якого іншого, оскільки стійко переносить будь-який вплив температури (але може розколотися при сильному ударі), його дуже важко зіпсувати.
  3. Володіє антипригарними властивостями, що з плином часу не змінюються.
  4. Догляд за чавунним посудом легко здійснюється, шляхом миття простою губкою під проточною водою.

Чавунний посуд: перше використання і догляд

Підготовка чавунного посуду до першого використання і подальший догляд повинні проводитися продумано, з урахуванням кількох правил, щоб інвентар прослужив довгі роки:
  1. Перед першим використанням слід промити посуд гарячою водою з губкою, щоб змити можливі залишки коштів від іржі, а потім: • розжарити на вогні до зміни кольору з чорного на сірий, промити холодною водою, висушити і засипати сіллю;
    • продовжувати обсмажування близько 10 хв, поки сіль не почне характерно потріскувати;
    • зсипати сіль і промити холодною водою;
    • знову нагріти, зняти з вогню і змастити товстим шаром рослинного масла;
    • прогріти в духовці 180 ° до трьох годин догори дном, після чого повинен утворитися захисний шар.
  2. Чистити варто відразу після приготування їжі, тоді достатньо звичайної губки і теплої води.
  3. Засоби очищення не рекомендується використовувати, щоб не зіпсувати покриття чавунної посуду.
  4. Не варто залишати приготовані страви в чавунному посуді, оскільки даний матеріал легко вбирає запахи, після миття можна злегка просушити серветкою.
Купити чавунний посуд в інтернет магазині допоможе компанія Торгоборуд. Також у нас представлений великий асортимент мідного, алюмінієвого наплитного посуду, та іншого обладнання для ресторанів, кафе, барів і магазинів.

У нас Ви можете купити Чавун з доставкою в Запоріжжя, Одеса, Тернопіль, Мукачево, Трускавець, Харків, Ужгород, Хмельницький, Скадовськ, Драгобрат, Вінниця, Моршин, Івано-Франківськ, Кропивницький, Миргород, Львів, Коблево, Коктебель, Буковель, Поляна, Кирилівка, Мелекіно, Затока, тільки у нас найкращі ціни на Чавун у таких містах, як Миколаїв, Київ, Кам'янець-Подільський, Полтава, Дніпро, Херсон, Рівне, Чернігів, Славське, Житомир, Черкаси, Ворохта, Бердянськ, Чернівці, Суми, Луцьк, Лазурне, Яремче, Хмільник, Севастополь.

Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.