Обладнання, посуд та інвентар для кейтерингу та фуршету
Кількість відвідувачів: 100-150 люд
Площа фуршету: 200-300 м2
Кількість персоналу: 14 люд
Кредитування: детальніше тут
Переглянути перелік обладнання
Ваш успішний кейтеринг починається з ТоргОборуд. Ми є прямим постачальником обладнання для фуршетів та кейтерингу, забезпечуючи найкращі ціни на ринку. Наша компанія співпрацює з багатьма заводами світу, що гарантує широкий асортимент обладнання. Ми врахуємо всі ваші потреби та підберемо оптимальне обладнання. Надаємо гарантію на обладнання та надійне сервісне обслуговування.
Наш 20-літній досвід гарантує надійне партнерство.
З нами ви отримаєте повний спектр підтримки для вдалого розвитку вашого кейтерингового бізнесу!
Замовте безкоштовний* проєкт та розрахунок вартості обладнання
Чому ми?
МИ ПРОФЕСІОНАЛИ
ВСЕ В ОДНОМУ МІСЦІ
ЕКОНОМНІ РІШЕННЯ
Кейтеринг є досить популярною галуззю громадського харчування, яка орієнтована виключно на бізнес. Це – не просто приготування їжі, а й її доставка, оформлення та подача. У сегменті B2B дуже важливим етапом є налагодження міцних зв'язків між партнерами та виїзні заходи у цьому дуже допомагають. Компанія ТоргОборуд надає обладнання для кейтерингу, фуршету та банкету, також бере на себе повну організацію кава-брейків в офісах, заміських обідів та інших заходів.
Найбільш популярними видами кейтерингу є:
- доставка їжі до офісу;
- обслуговування бізнес-заходів (кава-брейки);
- обслуговування урочистих заходів (банкетів та фуршетів);
- приготування страв на об'єктах замовника;
- реалізація їжі на святах.
Абсолютно все для фуршету купити самостійно дуже складно, тому навіть великі компанії користуються послугами спеціалізованих агенцій. Таким чином, замовникам не потрібно думати про те, де брати інвентар для кейтерингу та які продукти необхідні для приготування закусок. Фахівці виконують організацію з нуля і за потреби самі розробляють меню. У спектр послуг також входить:
- приготування страв;
- доставка продукції на об'єкт;
- оформлення столу (посуд для кейтерингу, фуршету або кава-брейків надається);
- сервіровка стола;
- оформлення страв та їх викладення;
- обслуговування гостей (послуги офіціантів, барменів);
- демонтаж обладнання та прибирання території.
Залежно від специфіки заходу додатково можуть надаватися такі послуги, як анімація, аудіо-візуалізація, доставка додаткових меблів, оформлення залу та інше. Найчастіше такі замовлення здійснюються разово для залучення кейтерингових компаній як партнерів. Якщо ж говорити безпосередньо про харчування, існує два варіанти:
- запустити власне виробництво;
- купувати готову продукцію у постачальників.
Перелік обладнання для кейтерингу та фуршету
Переваги та недоліки кейтеринг бізнесу
Кейтеринговий бізнес є досить цікавим і прибутковим заняттям, але для його старту необхідно мати хоча б мінімальні знання ресторанного бізнесу. Багато хто думає про те, як відкрити свій кейтеринг, працюючи на посаді офіціанта або адміністратора. Процес не назвати простим, але в результаті можна отримати безліч переваг:
- невеликі капіталовкладення;
- проста підготовка;
- стабільна популярність;
- висока рентабельність.
Послугами організаційних компаній користуються завжди, незалежно від пори року та економічної ситуації у країні. Маючи хорошу репутацію, фірма завжди матиме замовлення та, відповідно, прибуток.
Які бувають види кейтерингу та фуршету
Існує кілька різновидів кейтерингу:
- у приміщенні – класичне ресторанне обслуговування гостей у межах приміщення, де є необхідне обладнання для кейтерингу, а також кухонний інвентар. Компанії займаються організацією заходу, приготуванням та подачею страв, оформленням столу та обслуговуванням гостей.
- виїзний – проведення заходів на території замовника чи іншій локації, яку вибрав замовник. Кейтерингові компанії беруть на себе організацію, приготування страв, оформлення столу, обслуговування гостей та прибирання території після закінчення банкету.
- соціальний – оптимальний варіант проведення сімейних свят на території замовника. Компанії користуються тим обладнанням, яке їм надається, а за необхідності можуть взяти в оренду посуд для фуршетного столу або додатковий інвентар. У спектр послуг входить організація свята, приготування їжі, подача її на стіл, обслуговування гостей та прибирання території.
- постачання продукції – регулярна доставка їжі до офісів компаній-замовників згідно із заздалегідь укладеним договором.
- реалізація їжі – виїзний продаж готових страв на різноманітних фестивалях, спортивних заходах, концертах тощо.
- виїзний бар – приготування та подача алкоголю, соків, коктейлів та інших напоїв.
- VIP-кейтеринг – найелітніше, що можна вигадати для організації заходів. Використовується найкраще кейтеринг обладнання, найдорожчий фуршетний посуд та інвентар. Для
- приготування страв запрошуються відомі шеф-кухарі, а обслуговуванням займаються виключно висококваліфіковані співробітники.
Існують такі види фуршетів:
- фуршет-обід – оформлення фуршетної та банкетної залів, які можуть відвідувати гості, відпочиваючи та спілкуючись;
- фуршет-буфет – гості самі вибирають собі страви та прилади, після чого проходять до спільного столу;
- ланч-фуршет – не просто перекус, а повноцінний прийом їжі, адже крім закусок гостям буде подано дві основні страви;
- фуршет-пікнік – захід на природі з повноцінним комплексом обслуговування;
- коктейль-фуршет – обслуговуючий персонал подає закуски, фрукти та напої безпосередньо до зали;
- фуршет перед банкетом – чудовий захід для знайомства гостей та спілкування перед банкетом.
Що потрібно для організації кейтерингу
Перед тим, як відкрити кейтерингову компанію, ознайомтесь із переліком необхідного для успішного ведення бізнесу:
- Приміщення для приготування страв. Можна придбати або орендувати площу, на якій буде організована професійна кухня. Також важливо пам'ятати про те, що десь потрібно буде зберігати інвентар, продукти та готову їжу.
- Устаткування. Перш ніж купити обладнання для кейтерингу, визначтеся з показником навантаження. Чи обслуговуватиме Ваша компанія банкети на 200 осіб? Або Ви братиметеся тільки за невеликі заходи? Набір обладнання необхідний такий, як для ресторану або іншого закладу громадського харчування. Крім того, знадобиться додаткове устаткування для безпечного зберігання та перевезення їжі.
- Посуд для фуршетів та кейтерингу. Потрібні якісні каструлі, сковорідки, сотейники, миски та інші предмети для приготування закусок та основних страв. Їхня кількість повинна бути достатньою, щоб персонал кухні зміг без проблем приготувати необхідні продукти. Також не забудьте про посуд для фуршетного столу, який повинен бути не тільки красивим, але й досить міцним.
- Транспорт для доставки. Для перевезення страв та обладнання знадобиться містка машина. Найкраще придбати або орендувати мікроавтобус чи фургон.
Вибір приміщення для організації кейтерингу
Приміщення для приготування та тимчасового зберігання страв має бути досить просторим та зручним. Краще розглядати об'єкти площею щонайменше 55 м² з необхідними комунікаціями (опаленням, водопостачанням, каналізацією та електрикою). Для економії витрат на комунальні послуги можна розглядати приміщення у передмісті. Складіть фінансовий план, щоб зрозуміти, наскільки вигідне те чи інше приміщення. Не забудьте включити витрати на ремонт.
Планувати приміщення необхідно так:
- м'ясний цех;
- овочевий (салатний) цех;
- холодний цех;
- гарячий цех;
- відділ фасування продукції;
- кондитерський відділ чи пекарня (за необхідності);
- посудомийна зона.
Важливо пам'ятати про стандарти. Брудні та сирі продукти не можуть перетинатися з готовими стравами, тому для правильного планування потрібно 2 – 3 окремі входи та виходи.
Зберігати продукти також потрібно правильно на окремому складі. Не забудьте відвести зону для персоналу (гардероб, душова, санвузол, місце для харчування персоналу).
Особливості вибору професійного обладнання та посуду для кейтерингу та фуршету
Як і будь-яка сфера, кейтеринг потребує правильної організації. Для ефективного функціонування компаній та якісного надання послуг потрібне професійне обладнання, підготовлений персонал та компетентний керівник.
Обладнання для шведського столу та кейтерингу включає фуршетні лінії, що складаються з менажниць та етажерок, марміти для зберігання страв у необхідних температурних умовах, а також теплове та холодильне обладнання. Свіжі салати та закуски повинні зберігатися в холоді, інакше їх смакові якості та зовнішній вигляд будуть втрачені. Тільки правильний підбір пристроїв може гарантувати ефективність підприємства та його репутацію.
Важливо не забувати і про те, що гості бачать спочатку – сервіровочний посуд для банкету і фуршету. Він може бути скляним, кришталевим або керамічним, але в будь-якому випадку красивим та якісним. Чим краще Ви підготуєтеся і вкладетеся, тим вищим буде рейтинг компанії.
Обладнання для приготування страв
Для функціонування кейтерингової компанії знадобиться хороше потужне обладнання. Немає необхідності купувати щось особливе, адже достатньо мати класичний набір пристроїв. Залежно від специфіки компанії та спектру послуг, Ви повинні оснастити кухню наступним обладнанням:
- теплове – для приготування гарячих страв (газові або електричні печі, пароконвектомат, духова шафа тощо);
- холодильне – для зберігання та охолодження різних продуктів та готових закусок (холодильні та морозильні шафи, вітрини та бонети);
- нейтральнае – для комфортного приготування їжі та організації простору на кухні (виробничі столи, полиці, етажерки);
- механічне – для швидкої та ефективної обробки продукції (м'ясорубки, слайсери, міксери та інше);
- хлібопекарське – для приготування хлібобулочних виробів (розстоєчна шафа, тістоміс, піца-піч, духова шафа).
Згодом можна доповнити стандартний набір додатковими пристроями – жаровнями, генераторами льоду, барним обладнанням, ексклюзивним посудом для кенді-бару та фуршету. Чим більше інвентарю, тим краще.
Не забудьте про важливість інвентарю та посуду для фуршету, купити які доцільно заздалегідь. З необхідного: гастроємності, обробні дошки, ножі, терки, лопатки та інше.
Інвентар для кейтерингу та фуршету
Залежно від прямого призначення інвентар для кейтерингу поділяється на кілька категорій:
- Для підтримки потрібного температурного режиму. Завдання такого обладнання – зберегти рекомендовану температуру страв, тобто гаряче доставити гарячим, а холодне – холодним. Для досягнення такого результату застосовуються:
- марміти – для тимчасового зберігання гарячих та холодних страв з можливістю їх подальшого розігріву у невеликих обсягах;
- чафіндіші – для зберігання, демонстрації та розігріву холодних та гарячих страв;
- термовідра – місткі ємності з нержавіючої сталі, які найкраще підходять для перевезення супів, каш та гарнірів у гарячому чи холодному стані (допустимий температурний діапазон варіюється від –40°С до +100°С);
- візки з охолодженням – для підтримки температури страв перед їх роздачею;
- термоконтейнери – герметичні ємності, в яких можна транспортувати не лише холодні закуски, а й рідкі гарячі страви, морозиво та десерти
- Для транспортування готових страв. Це – спеціалізований посуд для кейтерингу, купити який можна на сайті ТоргОборуд. Він служить для безпечного транспортування різних страв та напоїв, які не потребують підтримки температурного режиму. До цієї категорії входять гастроємності, металеві відра для рідких страв, контейнери, коробки, диспенсери та кришки. На окрему увагу заслуговують візки, що використовуються для доставки їжі до місця роздачі. Їх можна укомплектувати спеціальними підносами для фуршету, навісними підставками для склянок та пляшок та іншими елементами.
- Для миття та доставки посуду. Спеціальні решітки, кошики та касети служать для транспортування інвентарю, столових приладів та основного посуду. Таке обладнання повністю адаптоване до обробки у спеціалізованих посудомийних машинах, тому виготовлено з довговічного матеріалу. Найголовнішим оснащенням є:
- візки з регульованими відсіками для розміщення тарілок будь-яких розмірів, страв та підносів;
- касети з окремими відсіками для келихів. Можуть бути вбудовані в візок або бути автономними (для ручного транспортування). Спеціальні відсіки захищають посуд від зіткнення, гарантуючи тим його цілісність;
- диспенсери для охолодження чи підігріву посуду.
Посуд для кейтерингу або фуршету
Перш ніж купити посуд для фуршету, необхідно враховувати специфіку заходу, кількість гостей та меню. У будь-якому випадку він має бути досить міцним, легким та зручним. Для банкетів знадобиться гарне вишукане сервірування.
У деяких випадках можна обмежитися якісними пластиковими тарілками, але найчастіше правильна організація вимагає використання кришталевого, скляного, дзеркального посуду для фуршету, який підкреслить унікальність свята. Також дуже популярна кераміка та порцеляна.
Для сервірування святкового столу знадобиться столовий посуд, тарілки, блюда, диспенсери, кухлі та склянки. Вишукані етажерки допоможуть заощадити місце та вигідно представити закуски. Вилки, ложки для фуршету та інші прилади мають бути в єдиному стилі.
Для подачі їжі застосовуються різні стійки, етажерки, цукерниці, тортівниці та менажниці. Щоб заощадити, найкраще купити посуд для кейтерингу оптом у перевіреного постачальника. Для початку можна придбати найнеобхідніше, а згодом поповнити запаси. Щоб зробити банкет унікальним, встановіть шоколадний фонтан. Він стане приємним та несподіваним елементом, який приковуватиме увагу всіх гостей.
Зараз найпростіше купити фуршетний посуд з ударостійкого скла або порцеляни, але виробники пропонують варіанти з харчового пластику. Зовні матеріал схожий на скло, але його вага менша, а ступінь міцності – вищий. Такі предмети оптимальні для дитячих свят, барбекю чи вечірок на природі.
Фуршетний посуд, купити який пропонує компанія ТоргОборуд, виготовлений з першокласного матеріалу. Він не піддається механічним впливам і має тривалий термін експлуатації. У нас Ви зможете вибрати стаканчики, тарілки, келихи та контейнери для фуршету за вигідною ціною. Співпрацюємо із власниками бізнесу у сегменті HoReCa, а також приватними особами.
Меблі для кейтерингу
Найчастіше для організації виїзних заходів застосовуються складні меблі: столи, лавки, стільці та інше. Для максимальної міцності конструкції використовується металевий каркас, а фасад може бути дерев'яним або пластиковим. Меблеві предмети легко складаються для подальшого транспортування. Такі меблі мають ряд переваг, серед яких:
- Компактність. У складеному стані столи та стільці займають мінімум місця, що вкрай важливо для зберігання та доставки обладнання на об'єкт, адже крім меблів транспортувати потрібно ще й інше обладнання.
- Міцність. Всі предмети досить надійні та стійкі, завдяки чому їх можна використовувати навіть за високих навантажень.
- Привабливість. Складні меблі мають естетичний зовнішній вигляд та вишуканий дизайн, сумісний з будь-якою локацією.
- Простота експлуатації та обслуговування. Конструкція предметів дуже проста, тому скласти стіл чи стільці можна за кілька хвилин. Особливого догляду меблі не потребують, досить просто підтримувати їх чистоту.
Обладнання для прибирання
До спектра послуг кейтерингових компаній входить також прибирання після заходу. Для оперативного збору сміття та брудного посуду використовуються спеціалізовані або сервірувальні візки для підносів. Відходи збираються у пластикові контейнери, оснащені коліщатками. Візки можуть додатково забезпечуватись окремими контейнерами для приладів або інших предметів, що знаходяться на столі. Також можуть бути вбудовані навісні ємності для сміття та залишків їжі.
Підібрати обладнання для прибирання та підноси для кейтерингу Ви зможете в інтернет-магазині ТоргОборуд. Зробити правильний вибір допоможуть досвідчені менеджери компанії.
Купити професійне обладнання та посуд для кейтерингу та фуршету
Якщо Ви не знаєте, як відкрити кейтеринг, але це завжди було Вашою давньою мрією, зверніться до представників ТоргОборуд. Компанія існує з 2003 року та за час своєї трудової діяльності допомогла запустити сотні підприємств громадського харчування. У спектр наших послуг входить повне обладнання кафе, ресторанів, їдалень та магазинів з нуля. Допомагаємо здійснити Вашу мрію руками компетентних спеціалістів.
Замовити обладнання для кейтерингу можна на нашому сайті. Просто підберіть бажані товари та помістіть їх у кошик. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, просто зверніться до наших менеджерів за номером, вказаним на сайті. Здійснюємо оперативну доставку професійного обладнання до будь-якого регіону України.
У каталозі ТоргОборуд представлені тільки якісні товари, здатні порадувати будь-якого споживача. Все наше обладнання сертифіковане та повністю придатне для експлуатації у день покупки. Довіряйте професіоналам і Вас бізнес приноситиме доходи з моменту запуску.
*При купівлі обладнання від 200 тис. грн
Популярні запитання:
✅ Де купити обладнання для кейтерингу?
Професійне обладнання для кейтерингу Ви можете придбати на сайті ТоргОборуд або за номером телефону +38 066 0000-586.
✅ Яке обладнання необхідне для організації кейтерингу?
- Термобокси
- Чафіндіши
- Супниці
- Кавова машина
- Кип’ятильник