Обладнання для столової
Шкільна їдальня
Площа кухні: 67 м2
Площа залу: 82 м2
Персонал: 7 чол
Кількість посадкових місць: 200-350
Формат: самообслуговування
Кредитування: детальніше тут
Переглянути перелік обладнання
Зі всією відповідальністю ми підійшли до розробки проєкту шкільної їдальні. Було враховано всі правила та вимоги Держсанепідслужби України для закладів громадського харчування, пожежної безпеки, та принципів HACCP.
Замовник притримався проєкту - а це гарантія, що всі державні вимоги та правила виконані. Сервісна служба здійснила доставку, монтаж та запуск. І зараз сотні дітей школи харчуються стравами приготовленими на сучасному, професійному обладнанні.
У дизайн-проєкті передбачено розведення електрики, водопостачання та водовідведення. Перевагою проєкту є поділ кухні на робочі зони таким чином, щоб робочі процеси не заважалиодин одному. Кухня їдалень повинна бути облаштована такими зонами: гарячий цех, зона обробки та зберігання продуктів, мийна зона, лінія роздач та зона збору брудного посуду.
ТоргОборуд надає до 24 місяців гарантії на обладнання, а також сервісне обслуговування, тому можете бути впевнені у безперебійній роботі закладу.
Замовте безкоштовний* проєкт та розрахунок вартості обладнання
Чому ми?
МИ ПРОФЕСІОНАЛИ
ВСЕ В ОДНОМУ МІСЦІ
ЕКОНОМНІ РІШЕННЯ
Заклади громадського харчування, які подають здорову їжу, завжди матимуть популярність. На відміну від класичного фаст-фуду, у цих місцях харчуватимуться не лише дорослі, а й діти. Найкраще рішення – відкрити їдальню при школі, університеті чи підприємстві. Головною особливістю такого місця буде приготування та реалізація повноцінних страв, а не лише закусок та бутербродів. Професійне обладнання для їдальні дозволить готувати борщі, супи, гарніри та десерти. Клієнти можуть замовляти їжу в необхідних кількостях заздалегідь, забезпечуючи тим своїх співробітників чи учнів смачними гарячими обідами.
Гарячий цех
Мийний цех
Холодильний цех
Лінія роздачі
М'ясний цех
Переваги та недоліки бізнесу
Відкриття їдальні є важливим рішенням для кожного підприємця, адже спочатку необхідно вивчити всі переваги та ризики цього виду діяльності. Основними перевагами є:
- Будь-який споживач знає, що таке їдальня та які страви там подають. Вам не доведеться додатково рекламувати підприємство, достатньо просто привернути увагу клієнтів на перших етапах.
- Невисока вартість їжі та швидке обслуговування забезпечать постійний інтерес покупців. Правильно організована лінія роздачі їдальні стане запорукою постійного попиту запропонованих страв.
- Готувати можна будь-які гарніри, закуски та основні страви в різній ціновій категорії. Сучасне обладнання та кухонний інвентар для їдалень дає можливість експериментувати, створюючи унікальне меню.
- Заклад можна також використовувати для організації різних заходів – прощальних обідів, днів народження, бенкетів тощо. Це принесе додатковий прибуток до основного.
У сучасному світі дуже актуальна доставка їжі додому, в офіси та інші місця. У людей просто не вистачає часу для походів до ресторанів та магазинів. Скористайтеся цим та запропонуйте корпоративне харчування потенційним підприємствам, які розташовані поблизу Вашого закладу. Всупереч високій конкуренції, стати лідером можна завжди. Головне – правильно спланувати роботу, найняти активний персонал та купити обладнання для їдальні, яке було б розраховане на високі навантаження.
З чого почати відкриття їдальні - вибір формату та приміщення
Нещодавно їдальні асоціювалися з державними установами, такими як школи, ВНЗ, лікарні та заводи. Працювали вони виключно для обмеженої кількості людей (школярів, пацієнтів чи співробітників). Зараз це - повноцінні кафе, але з доступними розцінками в меню. Інтер'єр громадської чи шкільної їдальні мало чим відрізняються. Все зроблено максимально просто та невимушено.
Залежно від локації можна виділити кілька типів закладів:
- У місті – відкриті для всіх відвідувачів. Як правило, розташовуються поблизу навчальних закладів та офісів компаній. Можуть організовувати банкети та виїзні фуршети.
- В адміністративних, навчальних чи медичних установах - надають свої послуги виключно співробітникам та гостям закладу.
- У бізнес-центрі – націлені на обслуговування співробітників центру, але за певним графіком можуть приймати гостей з вулиці. Оптимальний варіант для проведення корпоративних заходів та ділових зустрічей.
- У ТЦ – працюють для відвідувачів центру. Найчастіше є частиною фуд-корту чи ресторанного дворика, займають велику площу (приблизно 50 посадочних місць).
Після того, як буде визначено цільову аудиторію, можна приступати до планування закладу. Обладнання для кухні їдальні будь-якого типу Ви зможете замовити у менеджерів компанії ТоргОборуд. Наші фахівці підберуть якісний кухонний інвентар та техніку для їдальні відповідно до її спеціалізації та місця розташування.
Підбір приміщення та дизайну їдальні
Найважливішим етапом є вибір приміщення. Воно має бути у досить прохідному місці, наприклад, біля лікарень, шкіл чи адміністративних об'єктів. Враховуйте трафік покупців та конкуренцію. Меню має бути різноманітним, що дозволить заощадити на приготуванні та залучити більше потенційних відвідувачів.
Дизайн сучасної їдальні досить простий, без надмірностей. Найголовніше – у приміщенні має бути чисто та комфортно. У цьому випадку акцент краще зробити не на декорування площі, а на якісну викладку страв. Лінія роздачі в їдальні має бути наповнена завжди, що стимулює гостей купувати більше. Зовні заклад також повинен мати привабливий зовнішній вигляд.
Їдальні можуть бути орієнтовані не тільки на реалізацію готової їжі, а й на продаж напівфабрикатів. Якщо вибрано таку спеціалізацію, знадобиться додаткове холодильне обладнання для їдальні.
Площа приміщення безпосередньо залежить від кількості посадкових місць та персоналу. У середньому на 1 особу потрібно 1,8 м², тобто обідній зал на 50 персон повинен мати площу не менш ніж 90 м².
Основні приміщення:
- обідня зала;
- роздавальна лінія.
Допоміжні приміщення:
- гардероб;
- санвузол.
Крім цього, для приготування страв та нормальної роботи персоналу необхідні виробничі приміщення:
- гарячий цех;
- холодний цех;
- овочевий цех;
- рибний цех;
- місце для нарізування хліба;
- посудомийна зона.
Компанія ТоргОборуд допоможе відкрити їдальню з нуля та налагодити успішний бізнес у сфері громадського харчування. Наша команда спеціалізується на проектуванні закладів громадського харчування вже багато років і цей досвід дозволяє задовольнити бажання будь-якого замовника. Швидко розробимо дизайн їдальні в школі, на підприємстві, в клініці чи бізнес-центрі. Підберемо найбільш функціональне та ефективне обладнання для їдальні, купити яке Ви зможете за лояльною ціною. Пропонуємо унікальні дизайн-проекти у будь-якому ціновому сегменті.
Обладнання та інвентар для кухні в їдальні
Специфіка роботи їдалень полягає у приготуванні великої кількості їжі за короткі терміни. Меню таких закладів завжди дуже різноманітне, що приваблює клієнтів. Для ефективної та безперебійної роботи кухні потрібно спеціалізоване обладнання, яке можна поділити на кілька груп:
- Теплове – для приготування основних страв, випічки та напівфабрикатів. До цієї групи входять: електричні та газові печі поверхні для смаження та готування, варильні котли, пекарські шафи, чафіндиші, мікрохвильові печі, су-вид та інші агрегати. Універсальним приладом є пароконвектомат для їдальні, який можна застосовувати для приготування багатьох страв. Завдяки високій функціональності пристрою їм можна замінити кілька приладів.
- Холодильне – для охолодження та зберігання як сирих продуктів та напівфабрикатів, так і готових страв. Використовуються холодильні та морозильні шафи, столи та камери. До обладнання для шкільної їдальні також відносять пристінні та острівні холодильні вітрини.
- Нейтральне – для ефективної та оперативної роботи працівників. Практично все нейтральне обладнання виробляється з нержавіючої сталі, оскільки цей матеріал не піддається температурним та хімічним впливам, не вступає в реакцію з харчовими продуктами. До цієї категорії входять сушки для посуду, полиці, візки для збору посуду, виробничі мийки, стелажі та обробні столи.
- Електротехнічні – для обробки продуктів та спрощення роботи персоналу кухні. Професійне технологічне обладнання має високий показник потужності та продуктивності. Найчастіше використовують: овочерізки, слайсери, м'ясорубки, міксери, блендери, тістоміси та інше.
- Посудомийне – для якісного та оперативного миття посуду у великих обсягах. Вибір посудомийної машини залежить від кількості предметів, які потрібно вимити. Для невеликих закладів буде достатньо фронтальної посудомийки, для середніх – купольної, для закладів з високою відвідуваністю є сенс вибрати конвеєрну (тунельну) машину.
- Вагове – для зважування харчових продуктів у ящиках, мішках та контейнерах використовуються професійні складські ваги. На кухні у кухарів знаходяться порційні ваги, якими вони користуються для контролю порцій та зважування невеликих продуктів.
- Інвентар – для зручної обробки, приготування та подачі їжі. Посуд та інвентар для шкільної їдальні виготовляються із нержавіючої сталі високої якості. Предмети можуть бути простими зовні, але обов'язково досить міцними та стійкими до пошкоджень. Найпопулярніший інвентар для їдальні – це ножі, половники, деко, гастроємності, сковорідки, котли, каструлі, молотки для відбивання, терки та обробні дошки. Чим більше цих предметів, тим простіше персоналу готувати страви.
- Столовий посуд – для подачі страв до зали. Тарілки, чашки, склянки, миски, блюдця та інше може бути виготовлено зі скла, порцеляни, фаянсу або кераміки.
- Столові прилади – для маніпуляцій із їжею безпосередньо за столом. У будь-якому закладі є кілька наборів якісних виделок, ложок та ножів.
Промислове кухонне обладнання для шкільних їдалень та інших місць громадського харчування виготовляється виключно з високоякісних сплавів. Це робить агрегати стійкими до високих навантажень та передчасного зносу. Якісні пристрої здатні прослужити багато років за умови правильної експлуатації та догляду. Але цей факт зовсім не означає, що кухонне обладнання для шкільних харчоблоків не потребує обслуговування та заміни. Рекомендовано регулярно перевіряти ступінь зносу кожного предмета та контролювати його стан.
Укомплектування лінії роздачі для їдальні
До базового списку обладнання для їдальні входить лінія роздачі. Це модульна конструкція з нержавіючої сталі, яка служить для тимчасового зберігання та демонстрації готових страв, закусок та десертів. Встановлюється таке обладнання у залі закладу.
Перед тим, як купити лінію роздачі для їдальні, ознайомтеся з її технічними особливостями. Найчастіше конструкція складається з кількох модулів із конкретним призначенням. Це може бути підігрів їжі або її охолодження, демонстрація чи зберігання. Зовнішній бік споруди оснащений міцним склом, яке виконує захисну функцію. Прозоре полотно захищає страви від попадання пилу та сторонніх предметів. Абсолютно будь-яка лінія роздачі, купити яку Ви зможете в інтернет-магазині ТоргОборуд, оснащена напрямними для комфортного переміщення підносів.
У процесі комплектації лінії роздачі слід брати до уваги площу приміщення та його архітектурні особливості, а також різноманітність пропонованих страв. Це допоможе правильно вибрати та розташувати модулі. Стандартна схема розміщення модулів така: спочатку відвідувач підходить до зони зберігання столових приладів та підносів, потім він пересувається до модуля подачі салатів та основних страв, після чого – до десертів та напоїв. Наприкінці лінії розташовується зона обслуговування (каса). Саме таке розміщення економить час обслуговування, а також гарантує зручність покупцям і персоналу.
У комплектацію лінії роздачі можна включити такі компоненти:
- Стійка для підносів та столових приладів, яка служить для зберігання виделок, ложок, ножів, хліба, склянок, підносів та серветок. Секція виконана з нержавіючої сталі та оснащена регульованим механізмом. Додатково може оснащуватися окремими секціями для:
- ложок, виделок та ножів;
- підносів;
- додаткових столових приладів (закритий відсік, розташований знизу).
- Салат-бар для зберігання та демонстрації холодних закусок. Блок виконаний із харчової сталі та додатково оснащений холодильним агрегатом. Верхня панель секції інтегрована під розміщення гастроємностей стандартних форматів або іншого спеціалізованого посуду. Існує дві варіації прилавка для холодних закусок:
- із заглибленнями для гастроємностей, наповнених їжею. Персонал закладу повинен поповнювати запаси їжі у ємностях, самостійно наповнювати та подавати тарілки відвідувачам;
- з поглибленнями для звичайного посуду, наповненого їжею та напоями. Відвідувачі самі беруть те, що їм подобається, і прямують до каси. Персонал просто поповнює прилавок їжею.
- Стійка для перших страв. Секція включає кілька мармітів для зберігання основних страв. У спеціальних котлах на 2-3 конфорках готова їжа залишається теплою та ароматною. Температурний режим регулюється вручну. Стійка оснащена відділом для викладання страв та напрямними для переміщення підносів.
- Марміт для других страв. Відділ складається з 3-5 вбудованих гастрономічних ємностей формату GN1/1, які служать для демонстрації та зберігання страв у встановленому температурному режимі. Залежно від модифікації марміту, нагрівання може здійснюватися паровим чи індукційним способом Температуру і потужність можна регулювати вручну. Секція включає шафу та полицю для інвентарю.
- Нейтральний стіл. Секція з харчової сталі, яка призначена для демонстрації та тимчасового зберігання харчових продуктів, що не потребують нагрівання або охолодження. Як правило, нейтральне обладнання для їдальні школи, лікарні або заводу служить для розміщення соусів, хліба, кулінарії та чистого посуду.
- Місце касира. Секція призначена для встановлення касового апарату, тому має розетку 220В. Встановлюється такий блок наприкінці лінії роздачі.
Вкрай важливо правильно вибрати та купити столове обладнання, яке забезпечить ефективну та безперебійну роботу закладу.
Обладнання та інвентар для обідньої зали
Плануванням та оформленням їдальні у школі чи будь-якому іншому місці повинен займатися професіонал. Правильно підібраний дизайн та обладнання обідньої зали – запорука успіху. Відвідувачі повинні почуватися комфортно та невимушено, потрапляючи до Вашого закладу. Зайва розкіш тут не потрібна, проте важливими критеріями є чистота та зручність.
Посуд має бути красивим і зносостійким. Підійдуть набори з кераміки, порцеляни або скла. Завжди необхідно мати достатньо тарілок різних форм та розмірів, чашок, склянок та блюдець. Залежно від різноманітності меню можуть знадобитися блюда для викладення хліба, нарізки, закусок та десертів. Обов'язково мати графіни, чайники та цукорниці.
Для розміщення гостей знадобляться зручні стільці та столи. Після їх покупки можна приступати до вибору такого обладнання, як столи для зберігання брудного посуду та підносів, вітрини для демонстрації закусок та десертів. Хороше торгове обладнання для їдальні не просто доповнить інтер'єр, а й допоможе підвищити прибуток від продажу.
До списку обладнання для шкільної їдальні входять якісні меблі. Вони можуть мати класичний стиль, але обов'язково мають бути досить міцними та надійними. Наведемо кілька рекомендацій щодо вибору виробів:
- квадратні столи будуть найкращим варіантом, тому що при необхідності їх можна буде поставити поруч і створити один довгий, П-подібний або Г-подібний стіл для проведення банкетів та інших заходів;
- стільці з металевим каркасом прослужать багато років. Можна вибрати хромовані та пофарбовані модифікації, орієнтуючись на стиль приміщення.
Оскільки потік відвідувачів у закладах громадського харчування великий, має сенс купувати прості у догляді меблі. Столи та стільці не повинні вимагати особливого догляду, краще обмежитися простим протиранням м'якими серветками. Так Ви звільните персонал від необхідності виконувати тривале прибирання. Найуспішніші модифікації меблевих конструкцій - складні або штабельовані. Вони займають менше місця та передбачають транспортування.
Чому варто вибрати компанію «ТоргОборуд»?
Компанія ТоргОборуд багато років спеціалізується на проектуванні та запуску закладів громадського харчування. Наша команда допоможе розробити ідеальний дизайн-проект закладу, підібрати ефективне кухонне та технологічне обладнання для їдальні, кафе, піцерії та інших закладів. Надаємо комплексне обслуговування з нуля.
Пропонуємо вигідно купити обладнання та кухонний інвентар для їдальні оптом чи в роздріб. Реалізуємо виключно якісні агрегати за лояльною вартістю. Наша компанія постійно проводить акції та пропонує знижки для замовників. У нас Ви можете придбати товари в кредит або розстрочку на найвигідніших умовах. Якщо Ви вирішили відкрити їдальню та не знаєте з чого почати, просто зв'яжіться з нашими фахівцями та озвучте свої ідеї.
Індивідуально підходимо до кожного проекту та завжди враховуємо побажання клієнтів. Ми можемо запропонувати проект їдальні, кафе чи ресторану в будь-якому ціновому сегменті. Не бійтеся озвучити свої потреби нашим менеджерам, адже це допоможе знайти оптимальне рішення.
Доставимо обладнання для шкільного харчоблоку до будь-якого населеного пункту України. Наші монтажники зроблять установку агрегатів та проведуть пусконалагоджувальні заходи.
Комплекс послуг від компанії «ТоргОборуд»
ТоргОборуд – це команда компетентних фахівців з багаторічним практичним досвідом. Якісно та оперативно виконаємо такі завдання:
- розробка дизайну шкільної їдальні з 3D візуалізацією для наочної демонстрації проекту та внесення коректив за потреби;
- інженерне та технологічне планування систем вентиляції, кондиціонування, водопостачання, водовідведення, газопостачання та ін.;
- оформлення дозволів від державних органів на трудову діяльність;
- підбір обладнання з урахуванням специфіки закладу та потоку покупців. У нашому інтернет-магазині Ви знайдете професійне обладнання для їдальні за ціною, що Вас влаштує. Пропонуємо кухонне, торгове, технологічне, нейтральне та інше обладнання для закладів громадського харчування будь-якого формату. Агрегати допоможуть правильно організувати процес підготовки та приготування їжі, обслуговування клієнтів та прибирання. У каталозі представлений актуальний перелік технологічного обладнання, яке підвищить ефективність кухні та спростить завдання кухарям.
- монтаж та запуск пристроїв, перевірка їхньої працездатності та проведення короткого інструктажу для співробітників;
- підбір меблів, що відповідають типу закладу та площі приміщення. Пропонуємо столи та стільці, виконані з міцних та зносостійких матеріалів. Дизайнери допоможуть Вам визначитися з вибором моделі та кольору;
- вибір посуду та інвентарю для шкільної їдальні відповідно до кількості посадкових місць та різноманітності меню. У каталозі в широкому асортименті представлені каструлі, сковорідки, тарілки, блюда, чашки, келихи, столові прилади та скатертини.
Надаємо гарантійне та післягарантійне обслуговування промислових пристроїв. Вам не потрібно кудись їхати або шукати сервісний центр у Вашому місті - просто зателефонуйте нашим фахівцям, і вони допоможуть вирішити проблему.
Для замовлення обладнання помістіть бажані позиції в кошик та вкажіть свої контактні дані. Або просто наберіть наших менеджерів за одним із вказаних на сайті номерів. Надамо компетентну консультацію щодо асортименту, оформимо замовлення та оперативно відправимо за Вашою адресою.
*При купівлі обладнання від 200 тис. грн
Популярні запитання:
✅ Яке обладнання необхідне для відкриття їдальні?
- холодильні та морозильні шафи
- пароконвектомат
- плита (газова/електрична/індукційна)
- сковорода промислова
- лінія роздачі
- посудомийна машина
- м’ясорубка
- овочерізка
- картоплечистка
✅ Скільки коштує обладнання для столової?
Вартість кухонного обладнання для їдальні складає орієнтовно від $30 000. Ціна може змінюватись в залежності від пропускної здатності закладу.
✅ Скільки кіловат електроенергії необхідно для їдальні?
Для безперебійної роботи їдальні необхідно від 35 кВт електроенергії.