Апарати шокової заморозки
-
Гарантія 2 роки338 802 грн.287 980 грн.Артикул: VBL15-R290К-сть рівнів, шт.: 15Габаритні розміри, мм: 800/850/2010
-
АкціяГарантія 2 роки115 393 грн.98 083 грн.Артикул: VBL5К-сть рівнів, шт.: 5Габаритні розміри, мм: 800/750/850
-
Гарантія 2 роки189 746 грн.161 284 грн.Артикул: VBL10К-сть рівнів, шт.: 10Габаритні розміри, мм: 800/750/1410
-
Гарантія 2 роки174 378 грн.148 220 грн.Артикул: VBL7К-сть рівнів, шт.: 7Габаритні розміри, мм: 800/750/1210
-
157 144 грн.133 572 грн.Артикул: HKN-BCF10MК-сть рівнів, шт.: 10Габаритні розміри, мм: 800/800/1515Розмір дека, мм: GN 1/1 + 600/400
-
98 107 грн.83 390 грн.Артикул: HKN-BCF5MК-сть рівнів, шт.: 5Розмір дека, мм: GN 1/1 + 600/400Габаритні розміри, мм: 800/800/1055
-
135 430 грн.117 823 грн.Артикул: АТТ03К-сть рівнів, шт.: 3Габаритні розміри, мм: 750/740/780Напруга, В: 220Вага, кг: 82Потужність, кВт: 1,15
-
112 040 грн.97 474 грн.Артикул: ATT05К-сть рівнів, шт.: 5Габаритні розміри, мм: 750/740/900Вага, кг: 92Напруга, В: 220Потужність, кВт: 1,35
-
204 721 грн.188 343 грн.Артикул: torg10134К-сть рівнів, шт.: 13Габаритні розміри, мм: 800/800/1515Розмір дека, мм: GN 1/1 + 600/400
-
254 478 грн.221 395 грн.Артикул: ATT07К-сть рівнів, шт.: 7Габаритні розміри, мм: 750/740/1320Вага, кг: 111Напруга, В: 220Потужність, кВт: 1,49
-
223 380 грн.194 340 грн.Артикул: ATT10К-сть рівнів, шт.: 10Габаритні розміри, мм: 750/740/1320Вага, кг: 112Напруга, В: 220Потужність, кВт: 1,42
-
102 404 грн.94 211 грн.Артикул: 1841К-сть рівнів, шт.: 5Габаритні розміри, мм: 800/800/930Напруга, В: 220Потужність, кВт: 0,76
-
133 721 грн.123 023 грн.Артикул: 2339К-сть рівнів, шт.: 10Габаритні розміри, мм: 800/800/1515Напруга, В: 220
-
965 267 грн.791 518 грн.Артикул: 232507К-сть рівнів, шт.: 20Габаритні розміри, мм: 750/740/2080
-
847 076 грн.694 601 грн.Артикул: 232491К-сть рівнів, шт.: 15Габаритні розміри, мм: 750/740/1850
-
222 767 грн.193 806 грн.Артикул: DF51MК-сть рівнів, шт.: 5Габаритні розміри, мм: 745/720/900
-
400 752 грн.328 616 грн.Артикул: 232187К-сть рівнів, шт.: 10Габаритні розміри, мм: 750/740/1290
-
358 930 грн.294 322 грн.Артикул: 232194К-сть рівнів, шт.: 7Габаритні розміри, мм: 750/740/1290
-
31/01/2025
Швидко заморожує, зберігаючи якість продуктів, а термін їх зберігання збільшується. Працює чітко, простий у використанні та допомагає уникати зайвих втрат. Однозначно вартий уваги!
-
22/01/2025
Задоволені роботою заморозки! Продукти швидко охолоджуються та заморожуються без втрати смаку й якості. Зручно, що одночасно вміщується 5 листів. Управління зрозуміле, а догляд простий. Кухонна робота…
-
15/01/2025
Дуже задоволені шафою! Охолоджує і заморожує швидко, продукти залишаються свіжими і не втрачають вагу. Зручно, що все працює автоматично дай мити легко. Рекомендуємо!
Шокфростери - принцип роботи, види, сфери застосування
Апарат шокової заморозки є сучасним холодильним обладнанням, воно необхідне кожному підприємству, яке працює з продуктами, що швидко псуються. Обладнання такого типу використовується з метою швидкого охолодження, а також заморожування продуктів харчування на виробництвах, у закладах громадського харчування та у побутових умовах. Таким чином можна значно подовжити термін придатності продуктів та підтримувати їх належну якість.
Процес шокового заморожування скорочує активність бактерій, залишаючи продукцію свіжою. На відміну від класичної заморозки, шокова методика забезпечує збереження ваги продукції, тому що всередині сировини не накопичується лід. Метод набув великої популярності на виробництві напівфабрикатів.
Сфера використання
Потреба у шафах шокової заморозки, купити які зараз можна у багатьох національних постачальників, зростає щорічно. Агрегати купують для супермаркетів, кафе, ресторанів, фаст-фудів та навіть виробничих майданчиків. Таке обладнання є незамінним у місцях виготовлення напівфабрикатів у великій кількості, наприклад, у магазинах напівфабрикатів з власним виготовленням. За рахунок прискореного процесу обробки продукції підприємства можуть економити не тільки час, а й електроенергію. До того ж, заморожена продукція довго зберігатиме свої корисні властивості та повністю відповідатиме всім гігієнічним правилам та нормам.
У морозилці шокової заморозки можна зберігати практично всі харчові продукти, у тому числі рибу, м'ясо, напівфабрикати, овочі, фрукти, булочки, тісто та інше. Саме такий спосіб обробки вважається найбільш щадним, адже таким чином продукція зберігає смак, поживну цінність та структуру.
Сучасний апарат для шокового заморожування виготовляється відповідно до європейських стандартів ISO 9001, 14001 та здатний заморожувати зі швидкістю не менше 1 см/год. Процес передбачає внутрішньоклітинний перехід рідини у лід, за рахунок чого вага продукції після обробки практично не змінюється. Агрегати є універсальними і здатні замінити звичайну морозильну камеру.
Види, конструкція та принцип роботи апарату для шокового заморожування
Апарати шокової заморозки можна поділити на дві групи:
- холодильні шафи (бласт-чілери) – це холодильне обладнання, яке використовується тільки для швидкого охолодження. Таке обладнання за 1,5 години може знизити температуру від +70 до +3°С. Цей тип охолодження називається шоковим;
- морозильна шафа шокової заморозки (бласт-фризери) – це універсальне холодильне обладнання, яке може не тільки охолоджувати продукти харчування, а й заморожувати їх. За 4 години вміст шокер морозилки може охолодитися від +70°С до -18°C.
Шафа шокової заморозки може вміщати в собі різну кількість дек (від 3 до 20 штук), розміри цих дек також можуть бути різними GN 1/1, 600/400 або GN 2/1. Ціна апарату шокової заморозки залежить не тільки від кількості дек та їх розміру, але також і від конструкційних особливостей.
Конструкція шафи для шокового заморожування включає наступні елементи:
- камера, її обсяг залежить від кількості продукції, яку потрібно розмістити. Чим більша місткість камери, тим більше має бути її потужність. До того ж, ціна шафи шокової заморозки високої потужності буде вищою;
- охолоджуючий пристрій, з цією метою застосовується електродвигун потужністю від 1 кВт;
- термодатчики та щупи;
- компресори, які регулюють тиск між випарником та конденсатором;
- випарники. В основному, всі промислові випарники нового покоління оснащені вбудованими вентиляторами, які служать для охолодження повітря та називаються охолоджувачами повітря;
- конденсатори.
Механізм функціонування шокової шафи не складний та нагадує роботу кондиціонера. Спочатку повітря потрапляє в охолоджувач і прямує до камери за допомогою спеціального вентилятора. Внутрішня камера повністю герметична, тому процеси охолодження та заморозки здійснюються дуже швидко.
Шокове заморожування різних видів продуктів
Актуальний асортимент професійного обладнання дає можливість купити камеру шокового заморожування за доступною ціною та з урахуванням усіх вимог до експлуатації. Однак варто пам'ятати, що будь-який вид продукції потребує індивідуального підходу у виборі агрегату. Розглянемо основні рекомендації щодо охолодження певних груп харчових продуктів.
Шокове заморожування м'яса
Оптимальний спосіб зберегти смак та структуру м'яса надовго – правильно його заморозити. Процес супроводжується формуванням мікрокристалів усередині сировини, тому після розморожування продукт не виділяє зайвої вологи і залишається привабливим на вигляд. Важливими рекомендаціями щодо вибору охолоджувальної камери для м'яса є:
- використовуйте оптимальні параметри заморозки: -30°С за 9,4 с/м або -25°С за 1,5 м/с;
- охолоджуйте м'ясні продукти на стелажах, підвісних шляхах чи візках;
- забезпечте правильний розподіл повітряних мас. Швидкість охолоджувачів повітря повинна становити мінімум 4-6 м/с;
- оптимізуйте процес заморозки, тому продуктивність агрегату може досягати 500 кг/год.
Шокове заморожування рибних продуктів
Риба та морепродукти виділяють багато рідини, тому заморозка шоковим методом є єдиним дієвим способом зберегти ці продукти протягом тривалого часу без втрати смакових якостей та структури. Рекомендації щодо охолодження риби такі:
- краще заморожувати продукцію на деках, у гастроємностях чи системах тунельного типу, а дрібні морепродукти – у флюїдизаційних апаратах;
- після заморожування доцільно застосовувати глазурування риби шаром прісного льоду (близько 1,5 мм товщини) для захисту від пересихання та втрати кольору;
- не рекомендовано повторно заморожувати рибну продукцію, оскільки це призведе до втрати смаку та зміни структури.
Шокове заморожування овочів, фруктів та ягід
Інтенсивне заморожування овочів, фруктів та ягід дає можливість зберегти всі корисні вітаміни та мікроелементи в їх складі. Продукція зберігає свій колір, і навіть аромат, чого неможливо досягти у випадку зі звичайною заморозкою. Поради щодо обробки продуктів такі:
- перш ніж помістити фрукти або овочі в камеру, переконайтеся в їх чистоті, приберіть листи та гілочки, обріжте пошкоджені ділянки. Найкраще попередньо промити продукти та висушити;
- заморожувати великі овочі та фрукти краще на візках під листи або гастроємності, а дрібні ягоди – у флюїдизаційних апаратах;
- застосовуйте охолодження в три етапи: потужність випарника та компресора повинні становити 30%, 60% та 100%. Таким чином, можна досягти поступового зниження температури та ідеального збереження властивостей продукції.
Особливості заморожування напівфабрикатів
Напівфабрикати є окремою групою товарів, яких споживачі ставляться з особливою уважністю. Крім зовнішнього вигляду млинців, пельменів та вареників важливі й підсумкові смакові якості, тому шафа шокової заморозки для пельменів є найкращим варіантом для зберігання такої продукції.
- велику продукцію доцільно заморожувати у спіральних чи конвеєрних камерах, дрібну – у флюідизаційних апаратах;
- неприпустиме повторне заморожування напівфабрикатів, оскільки це призводить до втрати смаку та незворотного порушення структури;
- ідеальним варіантом буде об'єднання процесів виготовлення та заморожування напівфабрикатів.
Критерії вибору шафи шокової заморозки
Апарати шокової заморозки, купити які Ви зможете в інтернет-магазині «ТоргОборуд», мають високу продуктивність і відмінні функціональні можливості. Однак при виборі промислового обладнання необхідно враховувати його призначення та технічні параметри, найважливішими серед яких є:
- Тип шафи. Існують агрегати для швидкого охолодження, а є для охолодження та заморожування. Другий варіант більш функціональний, адже за 90 хвилин пристрій здатний знизити температуру продукту з +70 до +3 °C. У режимі інтенсивного заморожування температура знижується з +70 °C до -18 °C лише за 240 хвилин.
- Місткість. Чим більша камера, тим більше продукції можна заморозити за цикл.
- Матеріал. Кухня – місце, де відбувається постійне випаровування, тому рівень вологості доволі високий, тому все обладнання для неї виготовляється з якісних матеріалів. Якщо Ви плануєте довго користуватися шафами для заморожування, краще купити апарат шокової заморозки з харчової нержавіючої сталі, оскільки цей матеріал не схильний до іржавіння та корозії.
Камери шокової заморозки - купити у нашому інтернет магазині
На сайті компанії «ТоргОборуд» представлено холодильне обладнання від світових виробників. Кожен агрегат проходить попередню перевірку на заводі, тому споживачі одержують виключно якісні та функціональні моделі. З радістю запропонуємо купити шафу шокової заморозки, яку Ви зможете придбати за доступною ціною. В асортименті представлені моделі із вмонтованими агрегатами, а також повністю готові до підключення моделі. У другому випадку Ви отримаєте пристрій у розібраному вигляді, який легко можна зібрати самостійно або за допомогою фахівців. Виносні пристрої до камер поставляються окремо, а випарник та блок керування монтуються на заводі виробника.
Також у нашому магазині можна придбати морозильні скрині, морозильні та холодильні вітрини та інше холодильне обладнання для супермаркетів та місць громадського харчування.
Відповіді на типові запитання
✅Що таке шокова заморозка?
Шокова заморозка – це інтенсивне заморожування продуктів за короткий проміжок часу. Даний метод дозволяє різко знизити температуру продуктів, зберігаючи при цьому їх смакові якості та структуру.
✅Які особливості шокового заморожування м'яса?
М'ясо краще охолоджувати в візках, на стелажах чи підвісних шляхах. Процес повинен супроводжуватися рівномірним розподілом холодного повітря, яке рухається зі швидкістю не менше 4-6 м/с.
✅Які переваги шокового заморожування продуктів?
Шокова заморозка дає можливість охолодити продукцію в рази швидше, ніж у звичайному морозильнику. При цьому товари не обвітрюються, не втрачають кольору та зберігають первозданну структуру та смак. Після відтавання продукція виглядає ідеально, а її смак та аромат зберігаються.
✅Які продукти найкраще підходять для шокового заморожування?
Заморозити в апараті шокової заморозки можна будь-який продукт.
У нас Ви можете купити Апарати шокової заморозки з доставкою в Запоріжжя, Одесу, Тернопіль, Мукачево, Трускавець, Харків, Ужгород, Хмельницький, Скадовськ, Драгобрат, Вінницю, Моршин, Івано-Франківськ, Кропивницький, Миргород, Львів, Коблево, Коктебель, Буковель, Поляну, Кирилівку, Мелекіно, Затоку за допомогою транспортних компаній. Тільки у нас найкращі ціни на Апарати шокової заморозки у таких містах, як Миколаїв, Київ, Кам'янець-Подільський, Полтава, Дніпро, Херсон, Рівне, Чернігів, Славське, Житомир, Черкаси, Ворохта, Бердянськ, Чернівці, Суми, Луцьк, Лазурне, Яремче, Хмільник .