Каталог обладнання
Фільтри
Ціна, грн
К-сть рівнів
Габаритні розміри
Розмір дека
Показати: 9
Ми в соцмережах

Шокфростери, камери шокової заморозки

Фільтри
Знайдено: 9

Камери для шокової заморозки - функціональне промислове обладнання

Камери шокової заморозки - це високотехнологічне обладнання, призначене для швидкої заморозки продуктів. Головною перевагою агрегатів є здатність заморозити харчові продукти, зберігши при цьому всі їхні корисні властивості. Чим менше часу піде на процес обробки, тим корисніше буде продукт. Шокфростери використовуються на підприємствах громадського харчування, а також в побутових умовах.Камери шокової заморозки

Процес шокової заморозки скорочує активність бактерій, залишаючи продукцію в первозданному вигляді. На відміну від класичної заморозки, шокова методика забезпечує збереження ваги продукції, оскільки всередині сировини не скупчується лід. Метод отримав величезну популярність на виробництві напівфабрикатів.

Морозильна камера шокової заморозки оснащена системами примусової вентиляції і підвищеною продуктивністю холоду, які забезпечують різкий перепад температури та сильний обдув усередині камери. За рахунок високої швидкості заморожування скорочується час обробки продукції, зберігається її харчова цінність, структура та корисні властивості.

Сфера використання

Затребуваність морозильних камер шокової заморозки, купити які зараз можна у багатьох національних постачальників, зростає щорічно. Агрегати купуються для супермаркетів, кафе, ресторанів, фаст-фудів і навіть виробничих майданчиків. Таке обладнання незамінне в місцях виготовлення напівфабрикатів у великих кількостях. За рахунок прискореного процесу обробки продукції, підприємства можуть економити не тільки час, а й електроенергію. Плюс до всього заморожена продукція буде довго зберігати свої корисні властивості і повністю відповідати всім гігієнічним правилам і нормам.

У морозилці шокової заморозки можна зберігати практично всі харчові продукти, в тому числі рибу, м'ясо, напівфабрикати, овочі, фрукти, булочки, тісто та інше. Саме такий спосіб обробки вважається найбільш щадним, адже при ньому продукція зберігає смак, поживну цінність і структуру.

Сучасні шокфростери виробляються відповідно до європейських стандартів ISO 9001, 14001 і здатні заморожувати зі швидкістю не менш ніж 1 см / год. Процес передбачає внутрішньоклітинний перехід рідини в лід, за рахунок чого вага продукції після обробки практично не змінюється. Агрегати є універсальними і здатні замінити звичайну морозильну камеру.

Види шокфростерів

Залежно від функціонального призначення камери шокової заморозки діляться на два типи:

  1. Для охолодження - агрегати, здатні лише охолоджувати продукти;
  2. Для заморозки - обладнання, придатне як для охолодження, так і для заморозки. Працюють в режимі шокової і звичайної заморозки. У першому варіанті здатні знизити показник температури з +90 ° С до + 3 ° С за 90 хвилин, у другому - з + 90 ° С до -18 ° С за 4 години. Від швидкості заморозки залежить якість продукції.

Переваги шокфростерів у порівнянні зі звичайними морозильними камерами

Морозильні камери з шоковим заморожуванням мають ряд переваг, серед яких:

  • економія часу - всього за кілька годин можна отримати охолоджені до -18 ° С продукти;
  • універсальність - заморозити можна абсолютно будь-які продукти (м'ясо, овочі, фрукти), не порушивши цілісність їх структури;
  • мінімальна втрата маси - вага охолодженого продукту практично ідентична з сирим, оскільки вплив холоду займало мінімум часу. У порівнянні: при звичайному заморожуванні втрати рідини складають до 20% від загальної маси;
  • повноцінне збереження смакових якостей за рахунок швидкого охолодження. Оскільки кристали вологи не порушують цілісність клітинної мембрани продукту, він не стає водянистим і несмачним після відтавання;
  • захист від розмноження бактерій - швидке охолодження до низьких температур пригнічує активність бактерій, внаслідок чого продукти зберігаються довше.

Монтаж

Установка промислової камери шокової заморозки не є технічно складним завданням, проте краще довірити його фахівцеві. Деякі агрегати можуть забезпечуватися ізольованою підлогою, інші - не мати її. Підлога з ізоблоками монтується під рівнем підлоги приміщення, в якому буде знаходитися обладнання, або на спеціальному пандусі перед дверцятами камери.Морозильна камера шокової заморозки

Шокова заморозка різних видів продуктів

Актуальний асортимент професійного обладнання дає можливість купити камеру шокової заморозки за доступною ціною і з урахуванням всіх вимог до експлуатації. Однак варто пам'ятати, що будь-який вид продукції вимагає індивідуального підходу у виборі агрегату. Розглянемо основні рекомендації щодо охолодження певних груп харчових продуктів.

Шокова заморозка м'яса

Оптимальний спосіб зберегти смак і структуру м'яса надовго - заморозити його правильно. Процес супроводжується формуванням мікрокристалів всередині сировини, тому після відтавання продукт не виділяє зайвої вологи і залишається таким же привабливим на вигляд. Важливими рекомендаціями при виборі охолоджуючої камери для м'яса є:

  • використовуйте оптимальні параметри заморозки: до -30 ° С за 9,4 с / м або -25 ° С за 1,5 м / с;
  • охолоджуйте м'ясні продукти на стелажах, підвісних шляхах або візках;
  • забезпечте правильний розподіл повітряних мас. Швидкість повітроохолоджувачів повинна становити мінімум 4-6 м / с;
  • оптимізуйте процес заморозки, так продуктивність агрегату зможе досягти 500 кг / год.

Шокова заморозка рибних продуктів

Риба і морепродукти виділяють багато рідини, тому заморозка шоковим методом є єдиним дієвим способом зберегти дані продукти протягом довгого часу без втрати смакових якостей і структури. Рекомендації по охолодженню риби такі:

  • найкраще заморожувати продукцію на деках, в гастроємностях або системах тунельного типу, а дрібні морепродукти - в флюідізаційних апаратах;
  • після заморозки доцільно застосовувати глазурування риби шаром прісного льоду (близько 1,5 мм товщини) для захисту від пересихання і втрати кольору;
  • не рекомендовано повторно заморожувати рибну продукцію, оскільки це призведе до втрати смаку і зміни структури.

Шокова заморозка овочів, фруктів і ягід

Інтенсивне заморожування овочів, фруктів і ягід дає можливість зберегти всі корисні вітаміни та мікроелементи в їх складі. Продукція зберігає свій колір, і навіть аромат, чого неможливо досягти в разі зі звичайним заморожуванням. Поради щодо обробки продуктів наступні:

  • перед тим, як помістити фрукти або овочі в камеру, переконайтеся в їх чистоті, приберіть листочки і гілочки, обріжте пошкоджені ділянки. Найкраще попередньо промити продукти і висушити;
  • заморожувати великі овочі і фрукти краще на візках під дека або гастроемкості, а дрібні ягоди - в флюідізаційних апаратах;
  • застосовуйте триетапне охолодження: потужність випарника і компресора повинні складати 30%, 60% і 100%. Таким чином, можна досягти поступового зниження температури та ідеального збереження властивостей продукції.

Особливості заморозки напівфабрикатів

Напівфабрикати є окремою групою товарів, до яких споживачі ставляться з особливою уважністю. Крім зовнішнього вигляду млинців, пельменів і вареників важливі й підсумкові смакові якості, тому заморожування шоковим методом є найкращим варіантом.

  • велику продукцію доцільно заморожувати в спіральних або конвеєрних камерах, дрібну - в флюідізаційних апаратах;
  • неприпустима повторна заморозка напівфабрикатів, тому що це приводить до втрати смаку і незворотного порушення структури;
  • ідеальним варіантом буде об'єднання процесів виготовлення і заморозки напівфабрикатів.

Критерії вибору шафи шокової заморозки

ШокофростериКамери шокової заморозки, купити які Ви зможете в інтернет-магазині «ТоргОборуд», мають високу продуктивність і відмінні функціональні можливості. Однак при виборі промислового обладнання необхідно враховувати його призначення і технічні параметри, найбільш важливими серед яких є:

  • Тип шокфростеру. Існують агрегати для швидкого охолодження, а є для охолодження і заморозки. Другий варіант більш функціональний, адже за 90 хвилин пристрій здатний знизити температуру продукту з +70 ° C до +3 ° C. У режимі інтенсивної заморозки температура знижується з +70 ° C до -18 ° C всього за 240 хвилин.
  • Місткість. Чим більше камера, тим більше продукції можна заморозити за один цикл.
  • Матеріал. Кухня - місце з постійними випарами і високим рівнем вологості, тому все обладнання для неї виробляється з якісних матеріалів. Якщо Ви плануєте довго користуватися шафами для заморозки, вибирайте моделі з харчової нержавіючої сталі, оскільки даний матеріал не схильний до іржавіння і виникнення корозії.

 

Камери шокової заморозки купити в нашому інтернет магазині

На сайті компанії «ТоргОборуд» представлено холодильне обладнання від світових виробників. Кожен агрегат проходить попередню перевірку на заводі, тому споживачі отримують виключно якісні і функціональні моделі. Пропонуємо шокфростери з вмонтованими агрегатами, а також повністю готові до підключення моделі. У другому випадку Ви отримаєте пристрій в розібраному вигляді, який без зусиль зможете зібрати самостійно або за допомогою фахівців. Виносні пристрої до камер поставляються окремо, а випарник і блок управління монтуються на заводі виробника.

Також в нашому магазині можна придбати морозильні ларіморозильні та холодильні вітрини та інше охолоджуване оснащення для супермаркетів та місць громадського харчування.

Відповіді на типові запитання

Що таке шокова заморозка?

Шокова заморозка має на увазі інтенсивну заморозку продуктів за короткий проміжок часу. Даний метод дозволяє різко знизити температуру продуктів, зберігши при цьому їх смакові якості і структуру.

Які особливості шокової заморозки м'яса?

М'ясо краще всього охолоджувати у візках, на стелажах або підвісних шляхах. Процес повинен супроводжуватися рівномірним розподілом холодного повітря, яке рухається зі швидкістю не менш ніж 4-6 м / с.

Які переваги шокової заморозки продуктів?

Шокова заморозка дає можливість охолодити продукцію в рази швидше, ніж в звичайному морозильнику. При цьому товари не обвітрюються, не втрачають кольору і зберігають первозданну структуру і смак. Після відтавання продукція виглядає ідеально, а її смак і аромат зберігаються.

Які продукти краще підходять для шокової заморозки?

Заморозити в шокфростерах можна абсолютно будь-який продукт.

Для чого призначені камери шокової заморозки?

Шокфростери призначені для швидкої заморозки харчових продуктів розміром від 0,5 см до 5 см. Робоча температура камери може знижуватися до -35 ° С, за рахунок чого часу на процес йде набагато менше. В результаті харчові продукти зберігають свій смак і енергетичну цінність.

 

У нас Ви можете купити Шокфростери, камери шокової заморозки з доставкою в Запоріжжя, Одесу, Тернопіль, Мукачево, Трускавець, Харків, Ужгород, Хмельницький, Скадовськ, Драгобрат, Вінницю, Моршин, Івано-Франківськ, Кропивницький, Миргород, Львів, Коблево, Коктебель, Буковель, Поляну, Кирилівку, Мелекіно, Затоку за допомогою транспортних компаній. Тільки у нас найкращі ціни на Шокфростери, камери шокової заморозки у таких містах, як Миколаїв, Київ, Кам'янець-Подільський, Полтава, Дніпро, Херсон, Рівне, Чернігів, Славське, Житомир, Черкаси, Ворохта, Бердянськ, Чернівці, Суми, Луцьк, Лазурне, Яремче, Хмільник .

Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.