Фільтри
Ціна, грн
К-сть рівнів
Габаритні розміри
Показати: 70
Ми в соцмережах

Апарати шокової заморозки

Фільтри
Знайдено: 70
Свіжі відгуки
  • Апарат шокової заморозки Tecnodom АТТ10 NEW
    Рината
    01/11/2024

    Используем его уже 8 месяцев, и вполне довольны его работой. На 10 полок внутри все помещается без проблем. Замораживает все очень хорошо, продукты остаются свежими. Также то, что он из нержавейки делает…

  • Апарат шокової заморозки BRILLIS VBL10-R290
    Максим
    21/10/2024

    Аппарат шоковой заморозки очень классный! Быстро замораживает и охлаждает продукты, сохраняя их вес и свежесть. Мыть легко, съемный уплотнитель - удобно чистить. Вентиляторы выключаются, когда открываешь…

    Недоліки: нет

  • Апарат шокової заморозки Hurakan HKN-BCF10M
    Анатолій
    18/10/2024

    Працює швидко, що дуже подобається. Також 10 рівнів зручні щоб покласти багато різної їжі одразу. В цілому він значно пришвидшив нам роботу. Рекомендую.

    Переваги: підсвітка

Шокфростери - принцип роботи, види, сфери застосування

Апарат шокової заморозки є сучасним холодильним обладнанням, воно необхідне кожному підприємству, яке працює з продуктами, що швидко псуються. Обладнання такого типу використовується з метою швидкого охолодження, а також заморожування продуктів харчування на виробництвах, у закладах громадського харчування та у побутових умовах. Таким чином можна значно подовжити термін придатності продуктів та підтримувати їх належну якість.

Процес шокового заморожування скорочує активність бактерій, залишаючи продукцію свіжою. На відміну від класичної заморозки, шокова методика забезпечує збереження ваги продукції, тому що всередині сировини не накопичується лід. Метод набув великої популярності на виробництві напівфабрикатів.

Шафа шокової заморозкиСфера використання

Потреба у шафах шокової заморозки, купити які зараз можна у багатьох національних постачальників, зростає щорічно. Агрегати купують для супермаркетів, кафе, ресторанів, фаст-фудів та навіть виробничих майданчиків. Таке обладнання є незамінним у місцях виготовлення напівфабрикатів у великій кількості, наприклад, у магазинах напівфабрикатів з власним виготовленням. За рахунок прискореного процесу обробки продукції підприємства можуть економити не тільки час, а й електроенергію. До того ж, заморожена продукція довго зберігатиме свої корисні властивості та повністю відповідатиме всім гігієнічним правилам та нормам.

У морозилці шокової заморозки можна зберігати практично всі харчові продукти, у тому числі рибу, м'ясо, напівфабрикати, овочі, фрукти, булочки, тісто та інше. Саме такий спосіб обробки вважається найбільш щадним, адже таким чином продукція зберігає смак, поживну цінність та структуру.

Сучасний апарат для шокового заморожування виготовляється відповідно до європейських стандартів ISO 9001, 14001 та здатний заморожувати зі швидкістю не менше 1 см/год. Процес передбачає внутрішньоклітинний перехід рідини у лід, за рахунок чого вага продукції після обробки практично не змінюється. Агрегати є універсальними і здатні замінити звичайну морозильну камеру.

Види, конструкція та принцип роботи апарату для шокового заморожування

Апарати шокової заморозки можна поділити на дві групи:

  • холодильні шафи (бласт-чілери) – це холодильне обладнання, яке використовується тільки для швидкого охолодження. Таке обладнання за 1,5 години може знизити температуру від +70 до +3°С. Цей тип охолодження називається шоковим;
  • морозильна шафа шокової заморозки (бласт-фризери) – це універсальне холодильне обладнання, яке може не тільки охолоджувати продукти харчування, а й заморожувати їх. За 4 години вміст шокер морозилки може охолодитися від +70°С до -18°C.

Шафа шокової заморозки може вміщати в собі різну кількість дек (від 3 до 20 штук), розміри цих дек також можуть бути різними GN 1/1, 600/400 або GN 2/1. Ціна апарату шокової заморозки залежить не тільки від кількості дек та їх розміру, але також і від конструкційних особливостей.

Конструкція шафи для шокового заморожування включає наступні елементи:

  • камера, її обсяг залежить від кількості продукції, яку потрібно розмістити. Чим більша місткість камери, тим більше має бути її потужність. До того ж, ціна шафи шокової заморозки високої потужності буде вищою;
  • охолоджуючий пристрій, з цією метою застосовується електродвигун потужністю від 1 кВт;
  • термодатчики та щупи;
  • компресори, які регулюють тиск між випарником та конденсатором;
  • випарники. В основному, всі промислові випарники нового покоління оснащені вбудованими вентиляторами, які служать для охолодження повітря та називаються охолоджувачами повітря;
  • конденсатори.

Механізм функціонування шокової шафи не складний та нагадує роботу кондиціонера. Спочатку повітря потрапляє в охолоджувач і прямує до камери за допомогою спеціального вентилятора. Внутрішня камера повністю герметична, тому процеси охолодження та заморозки здійснюються дуже швидко.

Апарат шокової заморозки Шокове заморожування різних видів продуктів

Актуальний асортимент професійного обладнання дає можливість купити камеру шокового заморожування за доступною ціною та з урахуванням усіх вимог до експлуатації. Однак варто пам'ятати, що будь-який вид продукції потребує індивідуального підходу у виборі агрегату. Розглянемо основні рекомендації щодо охолодження певних груп харчових продуктів.

Шокове заморожування м'яса

Оптимальний спосіб зберегти смак та структуру м'яса надовго – правильно його заморозити. Процес супроводжується формуванням мікрокристалів усередині сировини, тому після розморожування продукт не виділяє зайвої вологи і залишається привабливим на вигляд. Важливими рекомендаціями щодо вибору охолоджувальної камери для м'яса є:

  • використовуйте оптимальні параметри заморозки: -30°С за 9,4 с/м або -25°С за 1,5 м/с;
  • охолоджуйте м'ясні продукти на стелажах, підвісних шляхах чи візках;
  • забезпечте правильний розподіл повітряних мас. Швидкість охолоджувачів повітря повинна становити мінімум 4-6 м/с;
  • оптимізуйте процес заморозки, тому продуктивність агрегату може досягати 500 кг/год.

Шокове заморожування рибних продуктів

Риба та морепродукти виділяють багато рідини, тому заморозка шоковим методом є єдиним дієвим способом зберегти ці продукти протягом тривалого часу без втрати смакових якостей та структури. Рекомендації щодо охолодження риби такі:

  • краще заморожувати продукцію на деках, у гастроємностях чи системах тунельного типу, а дрібні морепродукти – у флюїдизаційних апаратах;
  • після заморожування доцільно застосовувати глазурування риби шаром прісного льоду (близько 1,5 мм товщини) для захисту від пересихання та втрати кольору;
  • не рекомендовано повторно заморожувати рибну продукцію, оскільки це призведе до втрати смаку та зміни структури.

Шокове заморожування овочів, фруктів та ягід

Інтенсивне заморожування овочів, фруктів та ягід дає можливість зберегти всі корисні вітаміни та мікроелементи в їх складі. Продукція зберігає свій колір, і навіть аромат, чого неможливо досягти у випадку зі звичайною заморозкою. Поради щодо обробки продуктів такі:

  • перш ніж помістити фрукти або овочі в камеру, переконайтеся в їх чистоті, приберіть листи та гілочки, обріжте пошкоджені ділянки. Найкраще попередньо промити продукти та висушити;
  • заморожувати великі овочі та фрукти краще на візках під листи або гастроємності, а дрібні ягоди – у флюїдизаційних апаратах;
  • застосовуйте охолодження в три етапи: потужність випарника та компресора повинні становити 30%, 60% та 100%. Таким чином, можна досягти поступового зниження температури та ідеального збереження властивостей продукції.

Особливості заморожування напівфабрикатів

Напівфабрикати є окремою групою товарів, яких споживачі ставляться з особливою уважністю. Крім зовнішнього вигляду млинців, пельменів та вареників важливі й підсумкові смакові якості, тому шафа шокової заморозки для пельменів є найкращим варіантом для зберігання такої продукції.

  • велику продукцію доцільно заморожувати у спіральних чи конвеєрних камерах, дрібну – у флюідизаційних апаратах;
  • неприпустиме повторне заморожування напівфабрикатів, оскільки це призводить до втрати смаку та незворотного порушення структури;
  • ідеальним варіантом буде об'єднання процесів виготовлення та заморожування напівфабрикатів.

Критерії вибору шафи шокової заморозки

Апарати шокової заморозки, купити які Ви зможете в інтернет-магазині «ТоргОборуд», мають високу продуктивність і відмінні функціональні можливості. Однак при виборі промислового обладнання необхідно враховувати його призначення та технічні параметри, найважливішими серед яких є:

  • Тип шафи. Існують агрегати для швидкого охолодження, а є для охолодження та заморожування. Другий варіант більш функціональний, адже за 90 хвилин пристрій здатний знизити температуру продукту з +70 до +3 °C. У режимі інтенсивного заморожування температура знижується з +70 °C до -18 °C лише за 240 хвилин.
  • Місткість. Чим більша камера, тим більше продукції можна заморозити за цикл.
  • Матеріал. Кухня – місце, де відбувається постійне випаровування, тому рівень вологості доволі високий, тому все обладнання для неї виготовляється з якісних матеріалів. Якщо Ви плануєте довго користуватися шафами для заморожування, краще купити апарат шокової заморозки з харчової нержавіючої сталі, оскільки цей матеріал не схильний до іржавіння та корозії.

Камери шокової заморозки - купити у нашому інтернет магазині

На сайті компанії «ТоргОборуд» представлено холодильне обладнання від світових виробників. Кожен агрегат проходить попередню перевірку на заводі, тому споживачі одержують виключно якісні та функціональні моделі. З радістю запропонуємо купити шафу шокової заморозки, яку Ви зможете придбати за доступною ціною. В асортименті представлені моделі із вмонтованими агрегатами, а також повністю готові до підключення моделі. У другому випадку Ви отримаєте пристрій у розібраному вигляді, який легко можна зібрати самостійно або за допомогою фахівців. Виносні пристрої до камер поставляються окремо, а випарник та блок керування монтуються на заводі виробника.

Також у нашому магазині можна придбати морозильні скрині, морозильні та холодильні вітрини та інше холодильне обладнання для супермаркетів та місць громадського харчування.

Відповіді на типові запитання

Що таке шокова заморозка?

Шокова заморозка – це інтенсивне заморожування продуктів за короткий проміжок часу. Даний метод дозволяє різко знизити температуру продуктів, зберігаючи при цьому їх смакові якості та структуру.

Які особливості шокового заморожування м'яса?

М'ясо краще охолоджувати в візках, на стелажах чи підвісних шляхах. Процес повинен супроводжуватися рівномірним розподілом холодного повітря, яке рухається зі швидкістю не менше 4-6 м/с.

Які переваги шокового заморожування продуктів?

Шокова заморозка дає можливість охолодити продукцію в рази швидше, ніж у звичайному морозильнику. При цьому товари не обвітрюються, не втрачають кольору та зберігають первозданну структуру та смак. Після відтавання продукція виглядає ідеально, а її смак та аромат зберігаються.

Які продукти найкраще підходять для шокового заморожування?

Заморозити в апараті шокової заморозки можна будь-який продукт.

 

У нас Ви можете купити Апарати шокової заморозки з доставкою в Запоріжжя, Одесу, Тернопіль, Мукачево, Трускавець, Харків, Ужгород, Хмельницький, Скадовськ, Драгобрат, Вінницю, Моршин, Івано-Франківськ, Кропивницький, Миргород, Львів, Коблево, Коктебель, Буковель, Поляну, Кирилівку, Мелекіно, Затоку за допомогою транспортних компаній. Тільки у нас найкращі ціни на Апарати шокової заморозки у таких містах, як Миколаїв, Київ, Кам'янець-Подільський, Полтава, Дніпро, Херсон, Рівне, Чернігів, Славське, Житомир, Черкаси, Ворохта, Бердянськ, Чернівці, Суми, Луцьк, Лазурне, Яремче, Хмільник .

Торг Оборуд
Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Задати запитання
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.