Каталог обладнання
Виробники продукції
Ми в соцмережах

Ножі і дошки

Ножі й дошки для кухні

На професійній кухні закладів громадського харчування щодня готується величезна кількість харчових виробів. Майже для кожної страви необхідно різати якісь продукти. Щоб готувати швидко і при цьому не поранитися, необхідний великий набір ножів і дощок для якісної нарізки продуктів.
 

Обробні дошки: особливості та переваги

Кухонна дошка - важливий елемент будь-якої кухні. Використовується для обробки м'яса, нарізування риби, овочів, зелені, хліба і кондитерських виробів. У ресторанах використовують цілий набір дощечок, не менше десяти. Окремий інвентар для рубки м'яса, чищення риби, нарізки хліба і овочів. Які ж прилади краще підходять для здійснення тієї чи іншої механічної роботи?
 
  1. Для рубки м'яса використовують товсті дошки підвищеної міцності з твердих порід дерева, наприклад дуба.
  2. Для риби рекомендують інвентар з харчового поліпропілену. Він не вбирає запахи, за ними легко доглядати.
  3. Для овочів, зелені і фруктів вибирають невеликі легкі дощечки.
  4. Для замісу і розкочування тіста вибирають поверхні великої площі.
Згідно з санітарними нормами, ті продукти, які після нарізки відразу подають до столу (пироги, фрукти), заборонено обробляти на дошках для сирих інгредієнтів. У необробленому м'ясі та рибі можуть бути шкідливі мікроорганізми. Для того щоб не переплутати їх маркують різними кольорами
 
  • Білий колір - для сирів і молочних продуктів
  • Зелений - овочі і трави
  • Синій - риба і морепродукти
  • Червоний колір - сире м'ясо
  • Коричневий - для термічно обробленого м'яса
  • Жовтий - сирої птиці

Кухонні ножі: асортимент і переваги

Головним критерієм при виборі ножа для кухні є якість і гострота леза. Як і при виборі дошки для кухні, купуючи ніж неможливо обмежиться тільки однією моделлю. Для різних продуктів необхідні різні типи. Тверді продукти ріжуть важкими великими ножами, більш м'які - легкими середнього розміру. Важливим показником якості також є баланс: вага ручки і вага леза повинен бути приблизно рівним. Основними видами ріжучого інвентарю є:
 
  1. Універсальні (середніх розмірів) - багатофункціональний інструмент для нарізування.
  2. Ніж шеф-кухаря, трохи більшого розміру, для оброблення м'яса та нарізання овочів кубиками.
  3. Маленький прибор для очищення овочів і фруктів від шкірки, розмір повинен бути таким, щоб він легко лягав в руку.
  4. Хлібний - має зубчасте лезо, яким зручно розрізати хлібобулочні вироби і помідори.
  5. Тесак - важкий і широкий, застосовують для рубки м'яса, а тесак менших розмірів для рубки зелені.
  6. Для філе - тонкий, злегка зігнутий.
В інтернет-магазині Торгоборуд представлений великий вибір обладнання для нарізання продуктів. У нашому каталозі кухонного інвентарю можна вибрати і купити ножі та дошки обробні, виготовлені з якісних матеріалів. Представлений професійний інвентар для ресторанів реалізується за доступними цінами. Також на сайті Ви можете познайомитися з деякими кухонними інструментами: допоміжним і роздатковим інвентарем.
 

У нас Ви можете купити Ножі і дошки з доставкою в Запоріжжя, Одеса, Тернопіль, Мукачево, Трускавець, Харків, Ужгород, Хмельницький, Скадовськ, Драгобрат, Вінниця, Моршин, Івано-Франківськ, Кропивницький, Миргород, Львів, Коблево, Коктебель, Буковель, Поляна, Кирилівка, Мелекіно, Затока, тільки у нас найкращі ціни на Ножі і дошки у таких містах, як Миколаїв, Київ, Кам'янець-Подільський, Полтава, Дніпро, Херсон, Рівне, Чернігів, Славське, Житомир, Черкаси, Ворохта, Бердянськ, Чернівці, Суми, Луцьк, Лазурне, Яремче, Хмільник, Севастополь.

Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.