Ми в соцмережах
Поверхня для смаження - види
Поверхня для смаження - це професійне технологічне обладнання, яке має широке застосування в кафе, барах, ресторанах. Це той же електричний гриль, який за допомогою нагрівальної поверхні приготує млинці, омлет, сосиски і гамбургери, а також смажені страви з риби, м'яса, овочів, морепродуктів. Поверхнею для смаження, по-сучасному, називають відкриту сковороду, тільки, на відміну від сковороди, жарочна поверхня споживає мінімальну кількість масла.
Поверхні для смаження бувають настільні або стаціонарні, з інвентарними шафами для посуду і без них. У різних моделях, може бути одна робоча зона або ж дві, при цьому обидві поверхні працюють незалежно одна від одної. В залежності від типу робочої зони, розрізняють 3 види поверхонь:
- гладка
- рифленна
- комбінована (гладка + рифленна).
Гладкі жарочні поверхні краще підходять для приготування птиці, ніжного м'яса та морепродуктів. Тонка жирова плівка, яка утворюється в процесі смаження, запобігає приставанню ніжної скоринки продукту, що готується, до жарочної поверхні. Цим самим запобігається підгоряння страви.
Рифленні жарочні поверхні рекомендується використовувати для смаження великих шматків птиці та м'яса. Ця поверхня надає продуктам більш привабливий товарний вигляд, створюючи на смаженому блюді характерний малюнок. Будь-який продукт, приготований на рифленній поверхні, завжди буде виглядати апетитно і дуже ефектно.
Комбіновані жарочні поверхні є найбільш затребуваними рестораторами. Без цього устаткування зараз навряд чи обходиться хоча б один пристойний ресторан. Це дуже зручно, коли одна половина має рифленну поверхню, а інша - гладку. Комбінований апарат для смаження - це оптимальний та вигідний варіант, який, окрім розширення асортименту приготованих страв, дозволяє значно заощадити кошти, оскільки не потрібно купувати два окремі агрегати.
Поверхні для смаження бувають
- газові
- електричні.
Вони можуть бути встановлені на кухнях ресторанів та закладів громадського харчування не тільки самостійно, але і у складі технологічних ліній. Поверхня для смаження легко і швидко нагрівається до температури від 110 до 310 С °. Температура нагрівання контролюється за допомогою термостата. Поверхні для смаження обладнуються жирозбірниками і бортиками, які запобігають розбризкуванню жиру. Корпус сучасних апаратів для смаження, а також і робочі поверхні, виготовляються з харчової нержавіючої сталі, що робить устаткування на порядок кращим, ніж їх аналоги, виконані з чавуну. Поверхня, зроблена зі сталі, набагато швидше нагрівається до робочої температури, а продукти, що смажаться на ній, мають значно менше шансів пригоріти. Проста конструкція дозволяє без зусиль демонтувати деталі і з легкістю проводити чистку. Все теплове обладнання проходить ретельну перевірку, має відповідні сертифікати якості та безпеки і відповідає необхідним санітарно-гігієнічним нормам.
У нас Ви можете купити жарочні поверхні таких виробників Pimak (Туреччина), Fagor (Іспанія), JeJu (Тайвань), Kavinastroy (Словаччина), Bertos(Італія), Beckers (Італія), Ozti(Турція), SGS(Туреччина), Sirman(Італія), Elektrolux(Італія)
Вас можуть зацікавити