Ми в соцмережах

Історія та приготування піцци

Піца - це національне італійське блюдо, яке має форму відкритого круглого коржа з різними наповненнями. Класичний варіант начинки - це помідори і розплавлений сир. Професійною мовою наповнення для піци називають «топпінг».
Піца вважається однією з найпопулярніших страв у всіх країнах світу. Її їдять скрізь і всюди. Ще стародавні римляни і греки подавали на стіл деякі страви у вигляді скибочок хліба, які вважаються прототипами піци. Початок імпорту помідорів в Європу на початку 16 століття, посприяв появі в Неаполі прообразу італійської піци. У 17 столітті з'явилася професія «піццайоло». Таке прізвисько отримали люди, які готували піцу італійським селянам. Ця страва доводилася до смаку всім, хто її спробував. Піцу дуже любила Марія-Кароліна Габсбург-Лотарингська, дружина короля Фердинанда IV, а також любителями цієї страви були італійський король Умберто I разом із дружиною Маргаритою Савойською. Саме в її честь було названо один з перших видів піци «маргарита». У США піца була привезена в другій половині 19 століття. За всіма даними, вперше піца з'явилася в Чикаго. У 1957 році в продаж надходять перші піци-напівфабрикати.
 
печь для пиццы
Класичний рецепт тіста для піци досить простий. Інгредієнтами для приготування служать: дріжджі, спеціальне борошно, оливкова олія, сіль і вода. Замішувати тісто краще вручну. Після розшарування, тісто розкочується тонким шаром, близько 0,5 сантиметрів. Потім на нього наноситься спеціальний соус. Після цього можна начиняти піцу практично будь-якими, за бажанням, інгредієнтами - ковбасою, курячим м'ясом, грибами, помідорами, кукурудзою, оливками і багатьма іншими продуктами. Все залежить тільки від Вашої фантазії і смакових побажань.
 
Випічка класичної піци відбувається в спеціальних дров'яних печах, які називають Помпейськими. Вони має форму склепіння у вигляді півсфери. У таких печах вогонь розводять з однієї  із сторін. В подальшому, піднімаючись вгору, жар від вогню потрапляє прямо в фокус сфери і, відбиваючись в центр печі, на середину пода, рівномірно нагріває всю поверхню. Завдяки цьому, час приготування піци в такій печі складає близько 90 секунд. Це зовсім нічого, в порівнянні з приготуванням в домашніх умовах, коли при розігрітій до 250-275°С духовці, час приготування складає близько 8-10 хвилин.
 
Нинішні печі для піци мають відмінне поєднання високоякісних матеріалів, що використовуються для їх виробництва, і найсучасніших засобів автоматики, які з високою точністю контролюють і підтримують потрібний температурний режим. Максимальна температура випікання - 320°С. Печі для піци бувають газові й електричні. В електричних печах передбачається роздільний ступінчастий контроль процесу нагрівання нижніх і верхніх нагрівальних елементів. У газових печах є електронна система, за допомогою якої регулюється інтенсивність горіння. Запатентована система печей допомагає уникнути надмірного пересушування продукту, завдяки потоку гарячого повітря, що рівномірно розподіляє тепло по всій робочій поверхні.
 
У нас Ви можете придбати печі для піц таких виробників GAM(Італія), MЕC(Італія), SGS(Туречинна), BARTSCHER (Німеччинна), Beckers (Італія), Ozti(Турція), Roller Grill(Франция), Elekrolux(Італія), Zanussi(Італія), Pimak (Туреччина), Pizza Group (Италия), Cuppone(Италия), GGF(Италия), Україна, PRISMAFOOD(Італія), ItPizza (Італія).
Вас можуть зацікавити
Торг Оборуд
Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Задати запитання
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.