Ми в соцмережах

Харчові котли - можливості, функції та їх роль на промисловій кухні

Харчоварильні котли - це пристосування, які призначені для кип'ятіння води, для приготування перших, других, а також третіх страв. Цей вид промислового обладнання використовується на підприємствах громадського харчування самостійно, а також у складі технологічних ліній.
Апарат являє собою багатошаровий резервуар прямокутної або циліндричної форми на опорах. Матеріал для виготовлення - харчова нержавіюча сталь. Конструкція котла розроблена таким чином, щоб дотримувалася теплоізоляція і зменшувалася втрата тепла в атмосферу. Харчоварильні котли мають двошарові стінки, всередині яких міститься теплоізоляційний матеріал, наприклад, мінеральна вата. Проте, часто, проміжним теплоносієм може служити і вода. Деякі моделі обладнання забезпечуються перемішуючим пристроєм. Варильні котли оснащуються кришкою, температурним регулятором, клапанами заповнення водою, а також кранами для зливу води з резервуара. На верхній поверхні котла розміщується манометр, для постійного контролю тиску всередині водяної сорочки, а також клапан-запобіжник, який спрацьовує при підвищенні тиску.
 
Більшість харчоварильних котлів мають стаціонарне підключення холодної та гарячої води. Устаткування призначене для роботи з різними продуктами, через що функціональні можливості і технічні характеристики різних моделей дуже відрізняються. На ринку промислового устаткування можна зустріти котли різних форм і розмірів (циліндричні, прямокутні), з пультом управління, з датчиками температури, перекидні і неперекидні, з кришками різноманітних конструкцій, зі штуцером для виходу продукту або без. Деякі моделі котлів можуть оснащуватися люком у днищі, а інші перекидаються для зручності вивантаження готової продукції.
 
Котел харчоварильний має досить простий принцип роботи. Під час роботи котла його вміст побічно обігрівається за допомогою пари, яка утворюється в процесі нагрівання теплоносія трубчастими електронагрівачами. Приготування продуктів таким способом виключає будь пригорання продуктів всередині резервуара. Готовий продукт витягується через кришку котла або ж зливається через спеціальний кран, котрий має великий діаметр. Для зручності при використанні котли оснащуються ніжками, що регулюються по висоті. Щоб розігріти котел до робочої температури досить 40 хвилин. Варильне теплове обладнання може мати об'єм до 300 літрів і більше. Джерело роботи котла - електрика або газове паливо. Завдяки наявності декількох режимів нагріву, в процесі готування доступна можливість регулювання температури. Варильні котли мають три режими для приготування страв: варіння, парове варіння і розігрівання. У робочому процесі, в котлі акумулюється теплова енергія, завдяки цьому їжа зберігає тепло ще тривалий час після приготування. Управляти котлом досить просто. Контроль здійснюється електронним методом, шляхом самостійного програмування, або ж можна вибрати із існуючих програмних налаштувань.
 
Харчоварильні котли на нашому сайті представлені такими виробниками: Abat (Росія), Торгмаш (Білорусь), Арм-ЄКО (України), Kavinastroy (Словенія), Bertos (Італія), Modular (Італія), Elekrolux (Італія), Olis (Італія) . 
Вас можуть зацікавити
Торг Оборуд
Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Задати запитання
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.