Ми в соцмережах

Історія хот-дога та обладнання

 
Хот-дог - це сандвіч з ковбаскою або сосискою. Страва може містити соус, як правило це кетчуп і гірчиця. У хот-дог можна додавати свіжі чи мариновані овочі, сир, зелень. Зазвичай його їдять без використання посуду і столових приладів.

Трохи історії

На початку 19 століття, у Франкфурті, один професійний м'ясник почав виготовляти ковбаски, які назвав «Dachshund», що з німецької означає «такса». З часом, німецький емігрант привіз цей продукт в США, де з 1871 року почав продавати ковбаску зі скибочками хліба, в які вона загорталась. За рік він продав 3684 «ковбасок dachshund», після чого ця страва стала досить популярною. У 1901 році ілюстратор Дарган зауважує, що один з продавців сосисок загортає ковбаски в булки, замість звичних скибочок хліба. Дарган проілюстрував цей випадок, але йому здалося, що назва Dachshund не зовсім підходить цьому продукту і він назвав блюдо «хот-дог».         

Цікаві відомості

  • Сосисковий ринок США оцінюється в 1,7 мільярдів доларів. Один американець, в середньому, з'їдає більше 60 хот-догів за рік.
  • 18 липня - день хот-дога, неофіційне американське свято. У 1957 Торгова палата США офіційно ратифікувала цю дату. У 1994 році був створений спеціальний орган під назвою «Національна рада сосисок і хот-дога». До обов'язків ради входить контроль якості продукції, а також дегустація та реклама.
  • У Нью-Йорку немає таких закладів, де можна сидячи за столиком з'їсти хот-дог. Така традиція - сосиску в булці потрібно їсти тільки стоячи. Бейсбольний стадіон, де хот-доги головна їжа, - це єдине місце в Нью-Йорку, де сосиски в булці їдять сидячи.

Приготування хот-дога - це досить простий процес, якщо під рукою є апарат хот дог. Найбільш затребуване це обладнання в точках швидкого харчування. Організація точки фаст-фуду є одним із самих незначних, в плані витрат, і найбільш вигідним, в плані прибутку, видом бізнесу. В будь-якій точці швидкого харчування апарат хот дог займає почесне місце. Обладнання фаст-фуд має всі якості, які повинні бути присутні в сфері обслуговування клієнтів: висока продуктивність, низькі енерговитрати, невибагливість в експлуатації, компактність, мобільність. Покупка даного виду обладнання - це вигідне вкладення коштів.

Апарати для приготування хот-догів можуть бути парові, роликові, штирьові, карусельні, з окремою камерою для булочок або без неї. У торгівлі хот-догами найбільш затребувані два види обладнання. Для невеликих точок швидкого харчування ідеально підійде настільний штирьовий хот-дог апарат. Це пристосування має невеликий розмір, велику швидкість приготування продукції при невеликих енерговитратах. Більш фундаментальним варіантом для приготування хот-догів вважається паровий апарат, який представлений у вигляді теплової вітрини. На такому обладнанні можна одночасно готувати до 60 сосисок і 150 булочок. Відмінний варіант для точок фаст-фуду з великим напливом клієнтів.

На нашому сайті представлені апарати для хот-догів від таких виробників Україна, Roller Grill (Франція). Bartchert (Німеччина), Ozti (Туреччина), Siкom (Росія).

Вас можуть зацікавити
Торг Оборуд
Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Задати запитання
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.