Ми в соцмережах

Історія виготовлення солодкої вати

Як і всі солодощі, солодка цукрова вата користується великою популярністю у дітей, а також їх батьків, особливо під час прогулянок у парках. Існує думка, що цукрова вата з'явилася ще в XII столітті, але це помилка. Історія цього смачного цукрового виробу починається з XIV століття. Саме в ці часи солодка вата вперше з'явилася в Італії і стала вишуканими ласощами, але лише для обраних. Цукор в той час був дуже дорогим, а технологія виробництва вимагала високого рівня майстерності, тому цукрові вироби могли дозволити собі тільки багаті люди. Кондитери XVIII століття почали придумувати різні прикраси з цукрової вати. Дуже популярною в той час була цукрова вата у формі Великоднього яйця, куди також вплітали срібні і золоті павутинки, зроблені з карамелі. В Америці цукровій ваті дають назву «бавовняна солодкість», у Німеччині - «цукрова шерсть», італійська назва - «цукрова пряжа», французи прозвали ці ласощі «борода дідуся», а англійці - «чарівна цукрова нить».
В кінці XIX століття Джон Вартон разом з Вільямом Моррісоном винайшли спеціальну машину, яка на напівавтоматі виробляла цукрову вату. З того часу, як цей винахід побачив світ, солодка вата стає набагато популярнішою, але головне, доступнішою для великого кола ласунів і гурманів. Ця цукрова хмарка завжди продавалася в чималих кількостях, що є незмінним і в наш час. Солодка вата - це невід'ємний атрибут на святах, народних гуляннях і ярмарках.
 
аппарат для приготовления сладкой ватыДля виготовлення цих цукрових ласощів використовується апарат солодкої вати. Принцип роботи цього обладнання досить простий: всередину апарату поміщається цукор, а також смакові добавки, після чого, цукор починає плавитися і виходить тонка нитка з розплавленого цукру, яка миттєво застигає на повітрі. Процес побудований так, що за допомогою стінок уловлювачів, зроблених з полікарбонату або алюмінію, нитки уловлюються і залишаються навколо робочого тіла апарату до того часу, поки продавець не піднесе до апарату спеціальну паличку, на яку тут же намотується пухнаста хмарка з солодкої вати. От і все! Продукт готовий.
 
Виготовлення солодкої вати - це дуже вигідний бізнес. Прийнявши до обліку витрати на амортизацію обладнання, виплату заробітної плати працівнику, оплату точки розташування апарата в громадському місці, апарат солодкої вати повністю окупить себе за місяць. Кілограма цукру вистачає на 70-80 порцій цих цукрових ласощів, а на виготовлення однієї порції йде, в середньому, 20-25 секунд. Для зручності та економії часу, апарат можна перевести в режим очікування, що значно скорочує час первинного розігріву. Включений апарат приводить в дію обертову голівку, яка за допомогою відцентрової сили, через тонкі отвори всередині, розпорошує розплавлений цукор. Для виробництва цукрової вати Вам не доведеться здобувати якісь спеціальні навички і не потрібно використовувати ніяку особливу сировину. Додав цукор, намотав на паличку - з цим впорається навіть дитина.
 
На нашому сайте Ви можете придбати апарат сладкої вати від таких виробників: КИЙ (Україна), РОСС(Україна), Китай.
Вас можуть зацікавити
Торг Оборуд
Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Задати запитання
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.