Ми в соцмережах
Параконвекційні печі - принцип роботи та види
Пароконвекційні печі є апаратами для приготування продуктів в конвекційному, паровому або комбінованому пароконвекційному режимі. Приготування продукції в пароконвектоматі здійснюється з використанням універсальних гастроємкостей.
Види параконвекційних печей
За способом паротворення пароконвектомати прийнято ділити на бойлерні, оснащені парогенератором і інжекторні, де уприскування води здійснюється на турбіну. Пароконвекційні печі можуть управлятися в механічному, електромеханічному або електронному режимі, що істотно впливає на різницю у вартості обладнання.
Застосування пароконвектоматів
Широке застосування пароконвектоматів обумовлює їхньою здатністю виробляти більше двох третин усіх можливих дій теплової обробки. Таким чином, пароконвекційні печі можуть замінити майже половину теплового обладнання. Різні варіанти циркуляції гарячого повітря та пари дозволяють в одному пристрої поєднувати операції обжарювання, запікання, варіння на пару, припускання, випічки і регенерації.
Принцип роботи пароконвекційних печей
Принцип роботи пароконвекційні печей побудований на процесах конвекції і пароутворення. Конвекція всередині робочої камери виникае при циркуляції гарячого повітря під дією працюючого вентилятора. Внаслідок герметичності робочої камери, вентилятор втягує циркулює повітря і багаторазово проганяє його через ТЕН, що забезпечує швидкий нагрів робочої зони камери пароконвектомата до потрібної температури. Температурний контроль здійснюється за допомогою застосування термостата. Сучасні пароконвекційні печі комплектуються прямим або колоподібним Теном. Перевагою колоподібного нагрівального елемента є практично на 30% кращий тепло-відвід циркуляцією повітря.
Приготування продуктів в пароконвектомат здійснюється у встановлюваних на спеціальні напрямні гастрономічних ємностях. Зручність обслуговування і обробки робочої камери досягається знімною конструкцією установки гастроємкостей. Така конфігурація також дозволяє використовувати для завантаження продуктів спеціальні візки.
Приготування продуктів в пароконвектомат здійснюється у встановлюваних на спеціальні напрямні гастрономічних ємностях. Зручність обслуговування і обробки робочої камери досягається знімною конструкцією установки гастроємкостей. Така конфігурація також дозволяє використовувати для завантаження продуктів спеціальні візки.
За максимально можливій кількості гастроємкостей, пароконвектомати прийнято поділяти на малі (до шести), середні (до дванадцяти) та великі (до двадцяти).
Пароконвектомат - універсальне теплове обладанння, яке здатне замістити більшість теплових аппаратів. Найвідоміші виробники пароконвектомтів: UNOX, RETIGO, RATIONAL, PRIMAX, APACH, SMEG, CONVOTHERM, LAINOX, FOINOX, FIMAR. BARTCHER. FAGOR, ROLLER GRILL.
Вас можуть зацікавити