Каталог обладнання
Виробники продукції
Ми в соцмережах

Шаурма в різних країнах світу

Шаурма - це близькосхідне (найімовірніше турецького походження) блюдо з лаваша або піти, які начиняються рубаним смаженим м'ясом з додаванням різних соусів, спецій і свіжих овочів. Для приготування шаурми вибирають спеціальне жирне м'ясо (найчастіше це баранина і курятина, рідше - свинина, телятина, індичатина). М'ясо готується за спеціальною технологією на професійному обладнанні - вертикальних грилях. М'ясна вирізка нанизується на вертикальний рожен, плавно обертається навколо своєї осі і рівномірно щодо нагрівальних елементів, які розташовуються уздовж рожна. Потім, у міру готовності м'яса, його зрізують тонкими шматочками за допомогою довгого ножа. Шматочки м'яса потрапляють у піддон, де подрібнюються. Готове м'ясо, разом з начинкою і соусом, загортається в лаваш або піту, блюдо підігрівається і все - продукт готовий до вживання.

У Греції шаурму називають "гірос". Подається вона у вигляді піти, в яку загортають м'ясну крихту, капусту і шматочки печеної картоплі. Ціна цієї страви - від одного до двох євро. В Афінах "гірос" продається на кожному розі. Продукт приваблює своєю дешевизною, порівняно з більш-менш нормальним обідом, який ніяк не обійдеться дешевше семи євро.
 
У Вірменії блюдо називають "бртуч". У нього обов'язково додають сир і свіжу зелень. В Арабських Еміратах і ближніх країнах в млинець загортають тільки м'ясо (курятина або баранина) і зелень. Можна також полити кетчупом або додати помідор. Але ніякої капусти! Ціна - менше долара. Існують також різновиди з картоплею та омлетом, але це вже інше блюдо - "параті" або "мальгум".
Французька назва шаурми - "кебаб", а при додаванні картоплі - "sandwichgrec".
 
У Німеччині шаурма називається " doner ". Інгредієнтом служить мариноване, як на шашлик, м'ясо, загорнуте в розрізаного прісного коржика. У місцевих забігайлівках можна покуштувати традиційну шаурму в лаваші за три євро, назва якої "yufka" або "turkische pizza". У страву додають м'ясо курки або індички, капусту, цибулю, соус і все, чого забажає клієнт.
 
Бельгійська шаурма обійдеться споживачеві на пару євро дорожче, ніж німецька. Завдяки хорошому санітарному контролю, блюдо користується непоганою популярністю у корінних жителів.
 
В Естонії виготовляється шаурма під назвою "kanatortilla", до якої додають сир з цвіллю і болгарський перець, замість салату. Блюдо має дуже своєрідний смак.
 
Мексиканська шаурма має назву "фахіто". Робиться продукт з м'яса, яке маринується в соусі червоного перчика, з добавками маринованих в тому ж соусі квасолі та овочів. Існує також ще один вид, так звана "пастушача шаурма", куди додають ананас. Назва цієї страви - "буріто".
 
На території США терористична расово-арабська шаурма продається тільки в депресивних районах міста типу Чикаго і Детройт, або ж в гніздах розпусти типу Вашингтон. В інших регіонах продається "донер-кебаб", загальнолюдська республіканська шаурма, яка готується точно так само, як і традиційна.
 
У нашому інтернет магазині представлено обладнання для шаурми від таких виробників: КИЙ-В(Україна), Pimak(Туреччина), Ozti(Туреччина)
Вас можуть зацікавити
Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.