Ми в соцмережах

Як вибрати тістоміс: корисні рекомендації

Одним з найважливіших елементів хлібопекарського і кондитерського виробництва є якісний тістоміс. Він дозволяє автоматизувати і прискорити процес замісу тіста і, тим самим, полегшити роботу кухарів. За допомогою цієї машини ми отримаємо рівномірну, однорідну масу потрібної консистенції, без грудочок і нерозчинених інгредієнтів, що, в свою чергу, неодмінно відобразиться на кінцевому результаті готового виробу.
Тестомес промышленныйКонструкція тістомісильної машини передбачає наявність трьох складових: місильного елемента, ємності для замісу і приводу. Перший може бути представлений у формі спіралі, лопаті, однієї-двох петель, вилки і т.д. Його особливі рухи насичують тісто киснем, що в результаті дає більш пишний продукт. Діжа для тістоміса - знімна, підкатна (для великогабаритних моделей) або стаціонарна. Як правило, вона виконана з нержавіючої сталі, як і всі деталі, що контактують з продуктами. В основі роботи приводу лежить один з трьох принципів: ремінний, зубчастий або ланцюговий. Цей механізм і приводить в роботу всю систему.

Залежно від форми місильного елемента, розрізнять місильні машини:
 
  • S-подібні (спіральні) - використовуються при приготуванні дріжджового, листкового, прісного виду тіста. Сюди відносяться хліб, булочки, слойки, кекси та інші хлібобулочні та кондитерські вироби.
  • Горизонтальний (Z-подібний) - незамінний при замісі крутого тіста для вареників, пельменів, чебуреків, сушок, бубликів і іншого.
  • Планетарний (збивальний) - здатний не тільки замісити різного роду тісто, перемішати фарш, а й виконати функції міксера - для приготування різноманітних кремів, зефіру, суфле.
Деякі тістомісильні машини більш універсальні і комплектуються декількома змінними насадками. Вони підходять як для замішування дріжджового, так і крутого тіста, кондитерських мас. Купівля такого пристрою найбільш доцільна для невеликого виробництва, яке випускає широкий асортимент продукції.

Вибираючи тістомісильник, дуже важливо звертати увагу не тільки на тип, враховувати потрібно і потужність агрегату, його продуктивність, наявність додаткових параметрів: обертання чаші, її автоматичне перекидання, таймер. Не менш важливою характеристикою тістомішалок є кількість швидкостей. Добре, якщо пристрій забезпечується двома швидкостями або варіатором швидкості. Перша призначена для змішування інгредієнтів, а друга необхідна для створення структури тіста. Якщо прилад має третю швидкість (реверс) - це дасть можливість очистити місильний інструмент від залишків тіста.

Ціна тістоміса залежить не тільки від технічних характеристик, видових особливостей, але і фірми-виробника. У нашому інтернет-магазині можна купити тістомісильну машину від провідних європейських виробників: італійських ItPizza, Pizza Group, турецьких Pimak, SGS, білоруських Торгмаш і т.д. Професійний тістоміс стане не тільки відмінним помічником на Вашій кухні, але і зробить процес приготування борошняних страв приємним і швидким. Вдалих Вам покупок!
Вас можуть зацікавити
Торг Оборуд
Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Задати запитання
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.