Каталог обладнання
Ми в соцмережах

Загальні характеристики холодильних вітрин

Вже досить багато часу пройшло з того моменту, коли з'явилися перші холодильні вітрини. Це обладнання, яке допомагає тривалий час зберігати швидкопсувні продукти, наприклад м'ясні, ковбасні, молочні або кондитерські вироби. Ці пристосування незамінні в торгівлі, тому що саме з їх допомогою продукти харчування завжди мають свіжий і товарний вигляд.
Призначення
Призначення холодильних вітрин - це не тільки збереження, а й демонстрація продуктів харчування в торговельних залах. Обладнання може відрізнятись в залежності від різних параметрів: спосіб торгівлі, обсяг і характеристики пропонованого товару, умови розміщення вітрин, площа торгових приміщень. Існує ряд температурних режимів, які встановлюються в холодильних вітринах.
 
Види
Найпоширенішими вважаються вітрини із середньою температурою від +1 ° С до +7 ° С. Такі агрегати відмінно підходять для зберігання незаморожених продуктів: ковбаса, сир, молочні продукти, напівфабрикати.
Для нетривалого зберігання і демонстрації свіжоморожених продуктів використовують вітрини з низькотемпературними режимами, від 0 ° С до -6 ° С. Що ж стосується зберігання продуктів глибокої заморозки, то тут необхідне обладнання з температурним режимом від 0 ° С до -18 ° С.
 
Вітрини можуть бути ще й комбінованими. Такий вид обладнання поєднує в собі характеристики низько-і середньотемпературних вітрин. Приблизний температурний режим коливається від -6 ° С до +6 ° С. Універсальні вітрини комбінованого типу служать для забезпечення особливих температурних умов при зберіганні продуктів. Магазини, які торгують через прилавок, використовують скляні вітрини закритого типу. З їх допомогою продукція демонструється покупцеві і, в той же час, зберігається при потрібній температурі. А ось магазини із самообслуговуванням і супермаркети використовують обладнання відкритого типу, щоб покупець завжди мав безпосередній доступ до товарів.
 
Принцип роботи
Вітрина холодильна має досить простий принцип роботи. Він заснований на звичайному фізичному явищі, яке свідчить, що тепло має властивості поглинатися при випаровуванні деякої речовини. Цією речовиною в холодильних установках служить фреон. Досить отруйний за своїм складом, цей компонент розміщується в спеціальній герметичній камері, всередині якої відбувається процес закипання, котрий активно сприяє охолодженню повітря і рідини, які циркулюють трубками системи. Для безперервного охолодження в камері повинна відбуватися постійна циркуляція, тобто процес повинен складатися таким чином, щоб газоподібний матеріал постійно видалявся, а рідкий підливався. Все тепло, яке накопичується в камері під час робочого процесу гаситься за допомогою конденсатора. Важливою деталлю конструкції холодильних вітрин є компресор. Саме ця складова системи видаляє газоподібний фреон. Для здійснення постійного контролю над системою, обладнання має електронний датчик, який відображає температурний режим усередині камери в поточний час. Цей самий регулятор дозволяє контролювати потік циркулюючого фреону, тобто, змінювати температуру в потрібну сторону.
 
Вас можуть зацікавити
Торг Оборуд
Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.