Каталог обладнання
-
- Холодильні вітрини (-6...+8°С)
- Морозильні вітрини
- Холодильні шафи
- Морозильні шафи
- Холодильні регали (гірки)
- Ларі морозильні
- Морозильні бонети
- Кондитерські вітрини
- Апарати шокової заморозки
- Холодильні і морозильні столи
- Столи для піцци
- Вітрина для м'якого морозива
- Обладнання для виробництва морозива
- Салат-бари
-
- Торгові стелажі для магазину
- Касові бокси
- Грошові ящики
- Торгові ваги
- Оглядові дзеркала безпеки
- Бокси для мастил
- Шафи гардеробні, камери схову для супермаркету
- Знищувач комах
- Корзини купівельні
- Візки купівельні
- Протикрадіжні системи
- Вхідні системи
- Меблі з ДСП (стелажі, прилавки, вітрини)
- Столи презентаційні
-
- Промислові м'ясорубки (професійні)
- Тістоміси
- Преси для піци
- Тісторозкатки (тісторозкаточні машини)
- Слайсери
- Картоплечистки промислові
- Овочерізки та тертки промислові (професійні)
- Міксери планетарні
- Хліборізки
- Куттери
- Професійний ручний міксер
- Кухонні процесори
- Пилки для м'яса
- Шприц для ковбас
- Фаршемішалки (фаршеміси)
- Розпушувачі (тендерайзери) для м'яса
- Дозатори для соуса
-
- Плити електричні промислові
- Плити газові промислові
- Професійні індукційні плити
- Електросковороди промислові
- Пароконвектомати промислові
- Конвекційні печі (конвектомати)
- Розстоєчні шафи
- Жарильні та пекарські шафи
- Печі для піци
- Котли варильні (харчоварильні)
- Апарати для варіння гарнірів: макароноварки, рисоварки професійні
- Теплові столи (підігрівачі тарілок, чашок)
- Супниці електричні
- Печі на деревному вугіллі (хоспери)
- Стаціонарні марміти
- Обладнання для Sous Vide
- Електрокип'ятильники (електричні водонагрівачі)
- Чафіндіши
- Професійні тостери (промислові)
- Коптильні камери та низькотемпературні печі
- Теплові вітрини
-
- Фритюрниці професійні (промислові)
- Грилі контактні (притискні)
- Грилі роликові
- Апарати для приготування шаурми газ/електро
- Теплові вітрини
- Поверхні для смаження
- Преси для гамбургерів
- Грилі для курей і теплові вітрини для зберігання курей
- Вафельниці, апарати корн-дог
- Млинниці
- Обладнання для поп-корна
- Апарати для виробництва солодкої вати
- Пончикові апарати
- Грилі саламандра (Salamander)
- Грилі з вулканічною лавою, шашличниці, барбекю, вапо грилі
- Чебуречниці
- Апарати для приготування гарячого шоколаду
- Настольні марміти і сосисковарки
- Сковорідки електричні
- Кукурудзоварки
- Пересувні візки
- Печі для картоплі
- Мангали
- Фонтани та апарати для приготування шоколаду
- Професійні мікрохвильові печі
- Велосипеди вантажні, велокав'ярні
- Візки та апарати хот-дог
-
- Гастроємності
- Ємності для викладки продуктів з полікарбонату, меламіну
- Дека для випічки
- Фарфор
- Скло
- Наплитний посуд
- Столові прибори
- Сервіровка
- Кухонний інвентар
- Ножі і дошки
- Кондитерський інвентар
- Барний інвентар
- Інвентар для піцерії
- Інвентар для зберігання і транспортування продуктів
- Фуршетні стійки
-
- Подрібнювачі льоду (крашмейкери)
- Міксери (шейкери) для молочних коктейлів
- Міні-холодильники / морозильники
- Льодогенератори
- Гранітор
- Блендери професійні
- Винні шафи (холодильники)
- Професійні сокодавки для твердих овочів та фруктів
- Сокоохолоджувачі
- Професійні соковидавлювачі для цитрусових
- Робоче місце бармена
- Лінія роздачі
Загальні характеристики холодильних вітрин
Вже досить багато часу пройшло з того моменту, коли з'явилися перші холодильні вітрини. Це обладнання, яке допомагає тривалий час зберігати швидкопсувні продукти, наприклад м'ясні, ковбасні, молочні або кондитерські вироби. Ці пристосування незамінні в торгівлі, тому що саме з їх допомогою продукти харчування завжди мають свіжий і товарний вигляд.
Призначення
Призначення холодильних вітрин - це не тільки збереження, а й демонстрація продуктів харчування в торговельних залах. Обладнання може відрізнятись в залежності від різних параметрів: спосіб торгівлі, обсяг і характеристики пропонованого товару, умови розміщення вітрин, площа торгових приміщень. Існує ряд температурних режимів, які встановлюються в холодильних вітринах.
Види
Найпоширенішими вважаються вітрини із середньою температурою від +1 ° С до +7 ° С. Такі агрегати відмінно підходять для зберігання незаморожених продуктів: ковбаса, сир, молочні продукти, напівфабрикати.
Для нетривалого зберігання і демонстрації свіжоморожених продуктів використовують вітрини з низькотемпературними режимами, від 0 ° С до -6 ° С. Що ж стосується зберігання продуктів глибокої заморозки, то тут необхідне обладнання з температурним режимом від 0 ° С до -18 ° С.
Вітрини можуть бути ще й комбінованими. Такий вид обладнання поєднує в собі характеристики низько-і середньотемпературних вітрин. Приблизний температурний режим коливається від -6 ° С до +6 ° С. Універсальні вітрини комбінованого типу служать для забезпечення особливих температурних умов при зберіганні продуктів. Магазини, які торгують через прилавок, використовують скляні вітрини закритого типу. З їх допомогою продукція демонструється покупцеві і, в той же час, зберігається при потрібній температурі. А ось магазини із самообслуговуванням і супермаркети використовують обладнання відкритого типу, щоб покупець завжди мав безпосередній доступ до товарів.
Принцип роботи
Вітрина холодильна має досить простий принцип роботи. Він заснований на звичайному фізичному явищі, яке свідчить, що тепло має властивості поглинатися при випаровуванні деякої речовини. Цією речовиною в холодильних установках служить фреон. Досить отруйний за своїм складом, цей компонент розміщується в спеціальній герметичній камері, всередині якої відбувається процес закипання, котрий активно сприяє охолодженню повітря і рідини, які циркулюють трубками системи. Для безперервного охолодження в камері повинна відбуватися постійна циркуляція, тобто процес повинен складатися таким чином, щоб газоподібний матеріал постійно видалявся, а рідкий підливався. Все тепло, яке накопичується в камері під час робочого процесу гаситься за допомогою конденсатора. Важливою деталлю конструкції холодильних вітрин є компресор. Саме ця складова системи видаляє газоподібний фреон. Для здійснення постійного контролю над системою, обладнання має електронний датчик, який відображає температурний режим усередині камери в поточний час. Цей самий регулятор дозволяє контролювати потік циркулюючого фреону, тобто, змінювати температуру в потрібну сторону.
Найбільш популярні виробники: BRILLIS(Україна), JUKA(Україна), Frosty(Італія), SCAN(Данія), РОСС(Україна), Технохолод (Україна), COLD(Польща), UBC (Україна), АйсТермо (Україна).
Вас можуть зацікавити