Каталог обладнання
-
- Холодильні вітрини (-2С...+8С)
- Універсальні вітрини (-5С...+5С)
- Морозильні вітрини
- Холодильні вітрини під виносний агрегат
- Холодильні шафи (0С...+8С)
- Універсальні шафи (-5С...+5С)
- Морозильні шафи
- Холодильні регали (гірки)
- Ларі морозильні
- Морозильні бонети
- Кондитерські вітрини
- Шокфростери, камери шокової заморозки
- Холодильні і морозильні столи
- Столи для піцци
- Вітрина для м'якого морозива
- Обладнання для виробництва морозива
- Салат-бари
-
- Торгові стелажі для магазину
- Касові бокси
- Грошові ящики
- Торгові ваги
- Оглядові дзеркала безпеки
- Бокси для мастил
- Торгові меблі для магазинів та супермаркетів
- Знищувач комах
- Корзини купівельні
- Візки купівельні
- Протикрадіжні системи
- Вхідні системи
- Меблі з ДСП (стелажі, прилавки, вітрини)
- Столи презентаційні
-
- Промислові м'ясорубки (професійні)
- Тістоміси
- Преси для піцци
- Тісторозкатки (тісторозкаточні машини)
- Слайсери (скиборізи)
- Картоплечистки
- Овочерізки та тертки промислові (професійні)
- Міксери планетарні
- Хліборізки
- Куттери
- Міксери ручні
- Кухонні процесори
- Пилки для м'яса
- Шприц для ковбас
- Фаршемішалки
- Розпушувачі (тендерайзери) для м'яса
- Дозатори для соуса
-
- Плити електричні промислові
- Плити газові промислові
- Плити індукційні
- Електросковорідки промислові
- Пароконвекційні печі (пароконвектомати)
- Печі конвекційні
- Розстоєчні шафи
- Жарильні та пекарські шафи
- Печі для піци
- Котли харчоварильні
- Апарати для варки гарнірів
- Столи з підігрівом
- Супниці електричні
- Печі на деревному вугіллі
- Стаціонарні марміти
- Обладнання для Sous Vide
- Електрокип'ятильники (електричні водонагрівачі)
- Теплові вітрини
- Професійні тостери (промислові)
- Міні-коптильні
-
- Фритюрниці професійні (промислові)
- Грилі контактні (притискні)
- Грилі роликові
- Апарати для приготування шаурми газ/електро
- Настільні вітрини
- Поверхні для смаження
- Преси для гамбургерів
- Грилі для курей і теплові вітрини для зберігання курей
- Вафельниці, апарати корн-дог
- Млинниці
- Обладнання для поп-корна
- Апарати для виробництва солодкої вати
- Пончикові апарати
- Грилі саламандра (Salamander)
- Грилі з вулканічною лавою, шашличниці, барбекю, вапо грилі
- Чебуречниці
- Апарати для приготування гарячого шоколаду
- Настольні марміти і сосисковарки
- Сковорідки електричні
- Кукурудзоварки
- Пересувні візки
- Печі для картоплі
- Мангали
- Фонтани шоколадні та винні
- Професійні мікрохвильові печі
- Велосипеди вантажні, велокав'ярні
- Візки та апарати хот-дог
- Лінія роздачі
- Головна /
- Статті /
- Все про чай
Все про чай
Чай - це один із найпопулярніших гарячих напоїв, який виходить в процесі заварки або настоювання листів чайних кущів, попередньо підготовлених спеціальним чином. Сам лист, який використовується для приготування цього напою, також називають чаєм.
Сировина для виготовлення чайного напою - листя чайного куща. Вирощуються вони на спеціальних плантаціях, в масовій кількості. Для вирощування цих рослин потрібен спеціальний теплий клімат, з певною кількістю вологи, яка не застоюється біля коріння. Чайні плантації, в основному, розташовуються на гірських схилах в регіонах з тропічним або ж субтропічним кліматом. Найбільша частка виробництва чаю припадає Китаю, Індії та Африці. Збір чаю в цих країнах проводиться близько чотирьох разів на рік. Найбільш цінним вважається чайне листя двох перших урожаїв. Економічно виправданим вважається вирощування чаю на території північного кордону, який проходить, приблизно, на широті Краснодарського краю Росії та Грузії. Більш високі широти також підходять для вирощування чаю, але культивування в цих широтах чайного листя з метою їх заготовки - справа збиткова.

Збір і сортування листів чаю - виключно ручна робота. Для найбільш дорогих сортів чаю використовують наймолодше листя і нерозпущені нирки. Виготовлення більш "грубих" чаїв відбувається зі зрілих листів. Збирачі роблять досить важку і багатотонну роботу: співвідношення обсягу сирого листа і готового чаю становить приблизно 1/4. Це означає, що для виготовлення кілограма чаю знадобиться зібрати 4 кілограми листя. Норма виробітку робітників - 30-35 кг в день, при цьому повинні дотримуватися стандарти якості і відбиратися тільки потрібні листи. Через ручний збір обмежується можливість культивування чаю. Цей процес має сенс тільки на територіях з достатньо низькою вартістю робочої сили і досить високою продуктивністю. Неодноразово робилися спроби механізувати збирання та сортування чайного листя. Приміром, в 1958 році в СРСР був створений спеціальний чаєзбірний апарат, от тільки технологія цього агрегату до сих пір не доопрацьована. Недоліком є занадто низька якість зібраних листів. Але це все нічого. Нам, рядовим споживачам, цей процес мало цікавий. Головне, щоб чай завжди був під рукою в потрібний момент.
Сучасний заварник чаю, або, іншими словами, професійний чаєроздатчик - це екологічно чисте обладнання, яке використовує електроенергію для нагріву води. Електрозаварник в усіх відношеннях абсолютно безпечним. Виготовляється обладнання з безпечних матеріалів, автоматично відключається при відсутності води, щоб уникнути перегоряння ТЕНів. Електричний заварник - це невід'ємний атрибут невеликих кафе, їдалень, барів, ресторанів, а також готелів і багатьох подібних підприємств, які не мають зв'язку з громадським харчуванням. Багато компаній з великою кількістю персоналу встановлюють в офісах чаєроздатчики, щоб працівники завжди могли зробити паузу в роботі і насолодитися якісними напоями.
Виробники чаєроздатчиків: Pimak (Туреччина), Uret (Туреччина), Bartcher (Німеччина), Camurri (Італія), Sybo (Китай), Piramit (Туреччина), Abat (Росія), Торгмаш (Білорусь)
Вас можуть зацікавити