Каталог обладнання
Ми в соцмережах

Види мармітів та сфера застосування

Марміт - це спеціальні ємності овальної, прямокутної або круглої форми, які використовуються в ресторанній справі і в місцях громадського харчування, у складі лінії роздачі. Можуть бути середнього або низького профілю. Матеріал, з якого виготовляється обладнання - алюміній або харчова нержавіюча сталь. Пристосування використовується для зберігання напівфабрикатів, харчових продуктів і готової їжі. Існують також марміти глибокого профілю, які виготовляються зі срібла або нержавіючої сталі. Вони служать для приготування та / або зберігання їжі в підігрітому вигляді.
Даний вид промислового устаткування, головним чином, використовується під час великих прийомів та фуршетів. Під час подібних заходів, крім закусок, на стіл подаються гарячі страви. Так от, головним завданням мармітів є підтримання певної температури усередині, щоб не дати страві охолонути і піднести їжу в підігрітому вигляді.
 
Ресторани та кафе часто використовують відразу декілька видів мармітів, залежно від того, яке блюдо поміщається всередину. Найбільш популярні - марміти для других страв. Обладнання може бути круглим, прямокутним або квадратним. Завдяки використовуваним контейнерам-вставкам, які входять в комплект поставки, всередину марміту можна помістити до трьох блюд одночасно. Для зберігання супів використовують зовсім інші марміти. Їх конструкція складається з основи, використовуваної в якості підставки, для розташування на неї спеціальних кастрюль. Вони відрізняються відсутністю товстого дна і нестандартною формою. Існують також марміти для зберігання гарячих напоїв і соусів.
 
Марміти для перших страв призначені для короткочасної підтримки гарячого стану в наплитних ємностях і котлах, щоб підносити споживачеві завжди свіжі і теплі перші страви. Модулі можуть використовуватися в місцях громадського харчування як окреме обладнання, а також як складова технологічних ліній.
 
Марміти для других страв призначені для підтримки гарячого стану гарнірів з приправами, поміщених у спеціальні гастроємності, якими пристосування комплектуються за бажанням замовника. Температурний режим мармітів регулюється вручну. Максимальна температура всередині не перевищує 100 ° С, але навіть при такій високій температурі будь пригорання продуктів повністю виключено.
 
Існує кілька критеріїв, за якими розрізняють різні види мармітів:

1) Тип пристрою, за допомогою якого зберігається тепло:
  • Марміти з підігрівом від пальника або свічки. Відмінний варіант для домашнього використання;
  • Марміти без підігріву, з герметичною кришкою. Тепло зберігається за рахунок подвійних стінок;
  •  Марміти з електричним підігрівом. Даний вид використовується на лініях роздачі.
2) Матеріал, що використовується для виготовлення ємності марміту. Від якості матеріалу залежать теплозберігаючі властивості марміту, а також гігієнічність при зберіганні продуктів харчування:
  • Марміти з мармуровою або гранітною чашею;
  • Марміти з керамічною або фарфорового чашею;
  • Марміти зі сталевою чашею.
3) Кількість ємностей:
  •  Марміти з одного ємністю;
  •  Марміти з кількома ємностями.
На сайті представлене теплове обладнання різної цінової категорії. Зокрема марміти від таких виробників: КИЙ-В(Україна), Beckers(Італія), Ozti(Туреччина ), SGS(Туреччина), Kavinastroy (Словенія), Pimak(Туреччина ), Fagor(Іспанія), Bertos(Італія),  Modular(Італія), Piramit(Туреччина)
Вас можуть зацікавити
Торг Оборуд
Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.