Ми в соцмережах
Обладнання для ресторанів: особливості вибору та класифікація
Підбір потрібного і якісного обладнання для ресторану - одна з головних задач при відкритті закладу. Ціни на нове оснащення можуть Вас трохи злякати, особливо якщо Ви новачок в бізнесі. Але щоб краще розібратися в цьому, варто вчасно вивчити всі особливості. Якщо Ви готуєтеся відкривати заклад ресторанного типу, знадобиться все: від професійної духової шафи, обідніх столів і стільців промислового рівня, до посуду, столових приладів і того, що знаходиться між ними. Основна частина фінансування піде в оснащення установи, тому до його підбору потрібно поставитися вкрай серйозно.
Обладнання для ресторанів, яке Вам знадобиться, в основному залежить від типу закладу, який Ви відкриваєте. Кількість обладнання також буде варіюватися в залежності від розміру Вашого ресторану. Наприклад, всім ресторанам потрібні каструлі, сковорідки і різне кухонне приладдя. Проте, більш тонкий обідній заклад, швидше за все, потребує більше змішувачів, обладнання для нарізки, столових приладів для маринування м'яса або стейків. Більшості ресторанів будуть потрібні столи з нержавіючої сталі і обробні дошки для приготування їжі. Інші види ресторанного обладнання включають м'ясорубки, машини для миття посуду, тестові ролики, хліборізки, колендури і блендери.
Більшість ресторанних страв готують на відкритих діапазонах або в печах. Розмір і тип плити багато в чому визначається Вашим потенційним обсягом продажів і потребами клієнтів. Вам також знадобляться фритюрниці для приготування їжі, такої як картопля-фрі, цибульні кільця та інші смажені продукти. Крім того, парові шафи і паровий стіл, якщо в меню є страви, такі як сочники, м'ясо і гарячі соуси.
Обладнання для ресторану обов'язково має включати в себе професійні холодильники і морозильники для зберігання і охолодження продуктів. Наприклад, вам потрібно буде покласти продукти (заморожене м'ясо або рибу) у велику морозильну камеру при прибутті вантажу. Також знадобиться прогулянкова холодильна установка для зберігання продуктів з сервісної лінії. Багато ресторанів використовують певні види обладнання для самообслуговування, щоб прискорити процес замовлення.
У вас можуть бути кращі рецепти в світі, але якщо немає відповідного обладнання для їх підготовки, ви не вразите своїх клієнтів. Правильне обладнання для ресторану дозволяє підняти заклад на високий рівень, Наприклад, професійний холодильник містить велику кількість інгредієнтів в холодному стані, а велика піч дозволяє вам готувати відразу декілька чудових страв. Крім того, фритюрниця необхідна, якщо в меню є смажені продукти.
Групи ресторанного обладнання:
Це плити, печі, шафи, грилі, варильні котли, фритюрниці, рисоварки і супниці, макароноварки, марміти, розстоєчні камери. Виробники пропонують великий асортимент техніки на будь-який смак. Підбирати варто з урахуванням площі і особливостей конкретного приміщення. Також слід звертати увагу на спектр дії приладів, виділяючи при необхідності ті, які можуть замінити собою кілька монофункціональних агрегатів.
Тут найбільш часто використовуються столи, шафи та вітрини для охолодження. Залежно від місця установки - в прихованому приміщенні або залі для відвідувачів - таке обладнання для ресторану має різне оформлення. Так, прозорі скляні двері дозволяють демонструвати вміст шаф і вітрин. Останні моделі холодильної техніки оснащені електронним блоком управління. З його допомогою зручно підтримувати контроль і регулювання температури в механізмі, а також керувати основними процесами.
Нейтральне ресторанне обладнання для кухні об'єднує в собі різноманітні стелажі, ємності, банкетні і сервіровочні візки, рукомийники, стерилізатори для ножів, витяжні парасолі. На професійній кухні допоміжне обладнання для харчової промисловості відіграє важливу роль. Воно дозволяє в значній мірі полегшити працю персоналу та максимально раціонально використовувати вільний простір кухні.
Електромеханічне кухонне обладнання включає в себе: м'ясорубки, картоплечистки, овочерізки, куттери, хліборізки, тістоформувальні машини і багато інших. Всі ці прилади економлять час без особливих витрат сили, скорочують процес приготування, а також сприяють оригінальному оформленню страви. Без них не обійтися досвідченому кулінарові.
У блозі ТоргОборуд представлено перелік необхідного професійноого обладнання для магазинів, ресторанів, піцерій (суші-барів), їдалень, кейтерингу (фуршету), магазину-виробництва напівфабрикатів.
Плюси і мінуси придбання б/в оснащення
Перше правило при відкритті ресторану: нове не завжди краще. Нове ресторанне обладнання блискуче і красиве, але можна придбати і "беушне", це заощадить Ваші витрати. Дорогі пристрої, такі як печі і холодильні агрегати є хорошими кандидатами на покупку вживаних товарів. Але є і механізми, які краще купувати новими. Придбання нового обладнання має очевидну перевагу - у нього набагато більший гарантійний термін.
Ресторанній кухні потрібен широкий спектр обладнання, часто в невеликому, обмеженому або незручному місці. Тому вона вимагає ретельного планування, максімазації простору і підвищення ефективності. Типова ресторанна кухня складається з різних станцій обладнання для ресторану.
Станція - це область, де готують певний тип їжі. Вона допомагає працювати ресторанній кухні безперебійно. Системи охолодження - невід'ємна частина кухонного обладнання. Рефрижерація ресторанів варіюється від невеликих до масивних прогулянкових холодильників і морозильників.
На кухонному обладнанні для ресторану можна заощадити багато грошей, оснастившись вживаними механізмами. Столи і стільці представляють собою великі витрати при відкритті нового ресторану. Причина, по якій вони такі дорогі, полягає в тому, що вони створені для того, щоб витримувати щоденні навантаження в жвавому ресторані. Те ж саме відноситься до посуду. Він не дешевий, в порівнянні з тим, який Ви можете купити для громадського харчування, він виготовлений таким чином, щоб витримати суворі умови професійних кухонних посудомийних машин. Предмети меншого об'єму, такі як соляні і перчані шейкери, кошики для хліба і столові прибори, обов'язково купувати новими. Але перед тим як їх придбати, складіть меню свого ресторану, щоб краще орієнтуватися у виборі. Триступенева посудомийна машина ймовірно стане кращим способом вирішення Ваших проблем з миттям посуду.
Якими пристроями варто оснастити барну стійку
Перш ніж купити барне обладнання для ресторану, рекомендуємо визначитися з необхідними видами техніки та зразковими функціями, якими повинна володіти та чи інша модель механізму. Будь-яка технічна одиниця повинна працювати швидко, якісно, без різних збоїв і спонтанних відключень. Для оснащення бару потрібен касовий апарат, трьохкамерна раковина зі зливною дошкою, крижаний бак, машина для льоду, система роздачі напоїв, система роздачі пива, окуляри, змішувачі, блендери, льодогенератори, відкривачі пляшок та інший інструмент.
Одним з найбільш важливих компонентів обладнання для бару є система роздачі напоїв. Вам знадобиться та, яка виконує багато функцій. Доступні два типи автоматичних диспенсерів для напоїв: один для сумішей, а інший для лікеру.
Для охолодження соків і приготування морозива використовуються фрізери, гранітори і сокоохолоджувачі. Корпус у них виготовлений із харчового пластику який не вступає в реакцію з продуктом котрий переробляється. Гранітори виробляють снігоподібну масу з різних соків. Даний продукт дуже затребуваний і популярний в спекотні дні. За допомогою фрізерів можна презентабельно робити морозиво прямо на барній стійці.
Налаштування барної стійки залежить від розміру ресторану, теми інтер'єру і ліцензії на алкоголь. Деякі бари є тільки сервісом, це означає, що вони не обслуговують клієнтів безпосередньо і напої може замовляти тільки персонал.
Як вибрати і на що варто звернути увагу при покупці кухонного обладнання для ресторану
Тип і потужність обладнання дійсно залежить від меню і типів продуктів, які ви плануєте готувати. Їжу потрібно не тільки готувати і подавати, а й процес підготовки також є величезним міркуванням. Щоб бізнес був прибутковим, Вам потрібно мати ефективну кухню. Подумайте про два основних процеси на ній:
1. Підготовка: що Вам потрібно для приготування їжі? Ви готуєте м'ясо, овочі, свіжі фрукти, може бути, все вищесказане одночасно? Кожен тип повинен мати свою власну зону підготовки і відповідне обладнання. Адже не можна нарізати курку на тому ж столі, на якому плануєте готувати салати. На ринку є готові таблиці, що пропонують відмінні рішення як для підготовки, так і для зберігання всього разом.
2. Зберігання: якщо Ви приготували їжу на весь день, де ви її зберігатимете? Вам знадобиться якесь холодильне приміщення, щоб тримати м'ясо, овочі, фрукти і т. д., поки вони не будуть піддаватися обробці. Це також відноситься і до попередньої підготовки. Тому подумайте про більш великі холодильні камери зберігання.
Що стосується зберігання продуктів, холодильні підготовчі столи забезпечують легкий доступ до їжі і інгредієнтів, в той час як кухарі готують страви. Це особливо корисно під час напруженого робочого дня Вашого ресторану тоді, коли персоналу не вистачає часу. Прогулянкові холодильні агрегати ідеально підходять для ресторанів, де необхідно зберігати велику кількість продуктів. Найбільший виклик ресторанам - це підтримка попиту під час самих навантажених годин дня і тижня. Недотримання цієї вимоги призводить до того, що клієнти не повертаються до Вас в майбутньому, тому, обладнання для ресторану, особливо кухонне, потрібно підбирати професійне, щоб вчасно справлятся з поставленим завданням.
Під час приготування великої кількості овочів, кухарі часто використовують комерційні харчові переробники, здатні їх швидко нарізати. Більшість з цих процесорів мають можливості безперервної подачі при оптимальній продуктивності.
Професійне кухонне обладнання для ресторанів є значно поліпшеним в порівнянні з домашніми кухонними приладами як за якістю, так і за розміром. Діапазони плит, більшість з яких виготовлені з нержавіючої сталі, поставляються з 12 конфорками, щоб допомогти Вам йти в ногу з апетитами клієнтів. Печі для піци не тільки мають значно більшу ємність, але також досягають більш високих температур і печуть тісто для піци до хрусткої досконалості.
Головні переваги використання чистячих машин
Чистота і санітарія Вашого ресторану - одне з найважливіших чинників залучення нових клієнтів, а також збереження існуючих. Без сумніву, чистота є найважливішим компонентом споживчого досвіду. Використання звичайних заходів очищення недостатньо, щоб відповідати високим очікуванням клієнтів. Вам необхідне таке обладнання для чищення ресторану, щоб він був бездоганно чистим і гігієнічним. Вирішити проблему забруднення допоможе професійне кухонне обладнання. Як правило, воно велике і швидке - призначене для професійної роботи. Воно також більш міцне, щоб витримувати роки постійного використання.
Для очищення ресторану наполегливо рекомендуються миючі шайби високого тиску. Хороша машина для чищення паром ресторану подбає про найскладніші процедури очищення, що зустрічаються в ресторані. Кухня є однією з найважливіших областей в ресторані. Вона схильна до впливу різних можливих забруднювачів, які можуть становити потенційну небезпеку для здоров'я. Технологічно чудове обладнання для очищення паром ресторану може допомогти персоналу зберегти кухню в чистоті і дезінфекції.
Для очищення різних приміщень ресторану можна використовувати чудову очищувальну машину. Універсальне обладнання для миття під тиском в ресторані - розумне вкладання коштів. Можна використовувати для очищення повітроводів, витяжки та ресторанного обладнання приміщення.
Переваги використання обладнання для очищення ресторану:
• Пропонує високу очищувальну здатність.
• Може генерувати високий рівень тиску.
• Підтримує температуру гарячої води і температуру пари для видалення жирів без особливих зусиль вручну.
У каталозі інтернет-магазину Торгоборуд представлена продукція професійного промислового кухонного обладнання для підприємств громадського харчування провідних вітчизняних і зарубіжних виробників, таких як: Alimacchine (Італія), Apach (Італія), Astoria (Італія), BARTSCHER (Німеччина), Beckers (Італія), Bertos (Італія), Bolarus (Польща), Crystal SA (Греція), Custom Cool (США), Daewoo Electronics (Корея) Frosty (Італія), GAM (Італія), GastroTar (Польща), Gateway (Швеція), GGF (Італія ), Iterma (Росія), Kovinastroj (Словенія), LEONARDI (Італія), Modular (Італія), Orved (Італія), Ozti (Туреччина), Pasquini (Італія), Pimak (Туреччина), Pizza Group (Італі я), P olair (Росія), Prismafood (Італія), Roller Grill (Франція), Santos (Франція), Ugur (Туреччина), Unox (Італія), Vema (Італія), Whirlpool (Німеччина), Zanotti (Італія), Технохолод (Україна) та інших.
Вас можуть зацікавити